2017. szeptember 11., hétfő

Ajtók...

"Ha Isten becsuk egy ajtót, valahol máshol kinyit egy ablakot."- régi mondás, hogy kitől is ered, már igazán nem is találtam. De nem is az a lényeg, hanem az, hogy ez a gondolat mindig átsegített a változásokon. Úgy foglaltam magamnak össze az új korszakom, hogy azt kívánom integrálni az életem minden területén, ami mentén meggyógyult a testem. Persze az elmém és a szellemem is - bár minden gyógyul tovább minden nap. Minden, amit használtam a felépülésemre, azokat most mind átír6om a munkára, a párkapcsolatra, a családra, és a többi  területre. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen zárulnak be ajtók, elköszönök helyzetektől, eszközöktől, kapcsolatoktól, és már egyre kevésbé ijeszt meg ez az átalakulás.VAN vele tennivaló. Ám legyen! Ahogy volt mondtam:"Ha már itt maradtam ebben a testben, többet nem félek használni". Az könnyíti a dolgom, és tartja távol a fájdalmakat, hogy elköteleződtem a mellett a gondolat mellett, hogy "Nem egyedül hozok döntéseket". Ezt A csodák tanítása oltotta belém, és az elmúlt 5 évben, számtalan helyzetben megtapasztaltam, hogy amint átadtam a megoldást a Szentléleknek, 1szerűbben, frappánsabban és gördülékenyebben oldódott meg. A hétvégi kirándulásunk során is átéltük, hogy a probléma egy csodás megoldásra változott. Az történt, hogy jókedvvel elindultunk az alföldi rokonokhoz, majd Budapest 6árában leállt alattunk az autó és kiderült, hogy ezzel biza' sehová sem mehetünk tovább.

A csomagtartót tele pakoltuk holmival, amit a vidéki rokonok vártak, és meg sem fordult a fejünkben, hogy visszaforduljunk. A barátnőm (70 éves) - akié az autó - telefonálni kezdett, a férje (75 éves) sétálgatott feszültség levezetés képpen, én pedig fohászkodtam hangosan az út szélén: "Nem tudom, hogy mi úton, módon, de érkezzünk meg ma a csomagokkal a rokonokhoz. Erőfeszítés nélkül, minden oldódjon meg, kérünk 1szerű megoldásokat. Alakuljon minden úgy, ahogy mindenkinek a legjobb." A telefonálás végére meglett az autómetős, és az is, aki eljött értünk, átpakoltunk az ő autójába, és utasként a csomagokkal együtt folytattuk az utunkat.

Választ6tuk volna az idegeskedést, a mérgelődést is, de összehangolt kis csapat módjára, mindenki a nyugalmáért tett, és persze elébe mentünk a csodáknak. Közben sokat nevettünk. Számtalan segítőkész emberrel találkoztunk. Pl. vízzel és kávéval kínáltak bennünket. Újabb megerősítést nyert: mindenhol és mindenkor a nyugalmat keresem, és az meghozza a minden érintett számára legjobb megoldást. És pár felismerés még:
 • Lassan, lassan, a saját tempómban haladjak minden területén  az életemnek.
 • Pihenjek, rendszeresen tartsak szüneteket, fájdalom és kényszerek nélkül is.
 • Örüljek annak, ami van.
 • Olyan döntéseket hozzak, melyek a nyugalmamat és a belső békémet táplálják, mert akkor körülöttem is nyugalom és békesség van.
 • Abból gazdálkodjam, amim van, hogy erőfeszítés nélkül egyre több lehetőség nyíljon körülöttem.
 • Minden nap szánjak időt az elcsendesülésre.
 • Békességgel a szívemben éberebben vagyok jelen a 7köznapokban, legyenek bármilyenek is a körülmények.
 • Körültekintően bánjak a testemmel, hogy a lehető legtöbbet és legjobbakat tapasztalhassam meg a lehető legtovább.
 • Minden nap adjak HÁLÁT, mindenért és mindenkiért, ami és aki körülöttem Létezik.


 • Folytassátok a felsorolást, illetve írjátok át akár minden sorát a fentieknek, hiszen ezek nekem fontos szempontok. Remélem számotokra pedig gondolatébresztőek. Sőt! Ha nem vigyáztok még mozgósít6nak is. Alkossátok meg a saját listátokat, és engedjétek formálódni. Közben figyeljétek, hogyan változtok ti magatok és a környezetetek is.

  Edzés:
  A megfiatalodásomhoz az alábbiakat alkalmazom:
  • Minden nap használom a megbocsátás erejét és energiáját, és aktívan 1ütt dolgozom az Angyali Seregekkel.
  • Megváltoztatom a testemről, az öregedésről és az időről alkotott hitrendszereimet.
  • Minden nap elvégzem A csodák tanítása  aktuális gyakorlatát és foglalkozom a szöveg más részeivel is.
  További csodás legjobbakat! Hamarosan visszatérek. Jóska, Sára, Terchi, Ferchi, Kata s Klára, s valahány név a naptárban, eljövök még hozzátok, a visszontlátásra Pajtások.

  Örömteli életet kívánok és teremtek.
  Csajági Ildikó
  örömtréner

  Illusztárció: Shabby & Chame

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése

  Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.