Rólam

Örülök, hogy rám találtál! Fontos számomra, hogy elégedett legyél. Leginkább önmagaddal. Nézz körül nálam, boldoggá teszel, ha találsz bármit, ami felvidítja, megnyugtatja, elchitítja a viharokat benned és körülötted. S az is lehet, hogy rajzolni, írni támad kedved: hajrá, tedd meg!

Kérlek ne légy velem szőrszálhasogató, inkább nevessünk, alkossunk együtt, sőt!
Legyen úgy, ahogy mindenkinek a legjobb!
Ezt az oldalt egy olyan helynek szánom, ahol látszom - lát6óvá és kézzelfog6óvá válok, az elérhető alkotásaimon keresztül. Bízom benne, hogy az én alkotásaim, írásaim elemezgetése helyett jómagad is csatlakozol az örömteli alkotók táborához.

Jó helyen jársz:
 • ha szereted az örömteli és jóhangulatú leveleket,
 • ha szereted a kreatív 5leteket és megoldásokat,
 • ha ösztönzésre vágysz, amikor épp változtatsz az életedben,
 • ha kívánchi vagy más emberek megoldásaira,
 • ha pusztán lazítani van kedved.
Bemutatkozom: Csajági lldikó a hivatalos nevem.
Beceneveim az évek során a CSI (a monogrammom) körül kezdtek el kirajzolódni: Chi, Csíííí, Chili, Childi, Chiko, Chicsí és Ildi, Ildikó, Ildancs, Ildibildi, (Csaj)-Ági, (akik a vezeték nevemet hiszik a teljes nevemnek) Csajka, akár csupán: Csajági :) - kiben milyen hangulatot pendít meg a jelenlétem. Mindegyiket kedvelem. Mostanában a Dzsojlájf Ildi is előfordul :) Ahogy az oldal nevében is tapasztalod - DzsojLájf (joy life) az angol és magyar szavakkal is bátran játszom. Tanítónőként kezdtem anno a munkás 7köznapokat - nagyon sok örömöt hozott kölcsönösen az életembe. Aztán a felnőttképzés, a kommunikáció és az önismereti munka területén folytattam az utam. A fejlődni vágyó és kívánchi természetemmel most örömtrénerként tevékenykedem.

A 7köznapjaimban  az "Itt és Most" egyszerű  és természetes megélésére törexem. Tudatosítva gondolataimat, érzéseimet, szavaimat és cselekedeteimet, igyekszem nyakon csípni a pillanat örömét, de azért jártam már a gödör alján is, és vannak árnyékos napjaim is. A tapasztalásaim során természetes szokásommá vált, hogy naplót vezetek, és abba hol a saját felismeréseimet írom le, hol valami furcsa módon "bennem szóló hang" után jegyzetelek. Több, mint 20 éve gyűlnek a füzetek, az élményeimmel. A lányom kb. 8 éves korában egyszer így fogalmazta meg, amikor épp egy új füzetet kértem tőle: "Hm, ezt neked adom, én úgysem beszélgetek füzetekkel".

Mindig fontosnak tartottam a fejlődést, a tanulást-tanítást.
Legelőbb első osztályos tanítványaimmal, mint tanítónő léptem a "nagybetűsélet" porondjára.
Későbbiekben a pszichológia, az ezotéria, a masszázs, az indián sámán kultúra és a racionális élet területeiről gyűjtöttem az elméleti és gyakorlati tapasztalataimat.
Az alternatív gyógyászatban komoly szaktekintélyek tanfolyamain gyarapítottam tudásomat, intézményesített és intézményen kívüli formában is.

Köszönet Mestereimnek, Tanítóimnak és Gyógyítóimnak:


A csodák tanítása - Sarkadi Kriszta
Angyalok - R. Kövér Balázs
Aqvakontakt - Aldea Benedek
Böjt - Brigitte Fatima Wingelmayr
Choaching - Tukora Gábor, Kiszeljov Andrej
Feng shui - Szilvási Judit
Figyelem és tudatosság - A. J. Christian
Gyógynövények - Dr. Nagy Géza
Homeopátia - Czömpöly Judit
Kegyelem, EGYség és Hagyományok - Geszthelyi Nagy Judit
Kommunikáció művészete - Sarkadi Kriszta
Lélekgyógyászat - Hajdú Laura
Masszázs - Oláh Andor, Bödő lászló, Erdős Ágnes, Aldea Benedek, Págyi Judit, Fekete Ibolya, Jene Kálmán, Csabai Szilvia
Mentális egészség - Fodor Balázs, Bodnár István, Kiss Kunó Balázs, Pintér Marianna Judit, Fazekas Bence
Makrobiotika - Kövesdi Natália
Művészetterápiák - Mucsi Martina
Orvostudomány - Dr. Cseri Valéria, Dr. Hídvégi Bernadett, Dr. Holló Péter, Dr. Kunos László, Dr. Kiss Emese, Dr. Donáth Judit, Dr. Bazsó Anna
Sámándob - Nagy László, Tatus
Reiki - Zsebeházi Márta
Reforméletmód - Oláh Andor
TALEN - A. J. Christian
Tarot - Dr. Kazanlár Aminollah Emil
Tánc - Berkes Judit
Indián hagyományok: izzasztókunyhó, látomáskeresés, Naptánc - Devalon, feketeláb indián

...és köszönöm a Családomnak, Barátaimnak és minden szeretett, Lát6ó és Lát6atlan Segítőimnek, a szerető és védelmező Teremtőnek és dolgos jókedvű "csapatának".

Egy orvosilag gyógyít6atlannal diagnosztizált autoimmun betegség - dermatomipolyositis - hozzásegített, hogy megszabaduljak azoktól az álarcoktól, félelmektől, félreértelmezésektől, amelyek eltakarták magam elől a valódi énemet, lényegemet. Vizsgaként éltem meg az önmagam csodás gyógyulását, amiről részletesen az autóimmun oldalon olvas6sz. 
Életemnek ez a korszaka - 2010 és 2014 között - hívta életre a "DzsojLájf" filozófiáját, életformáját, mely teljesen a részemmé vált. Azóta igazán merek az érzéseim szerint tenni, és hagyni, hogy majd utólag megértsem. Teljes biztonságba kerültem, amit minden nap "felkérdez" az élet. Nekem is vannak nehéz pillanataim, és ezekkel együtt újra és újra a nyugalmam keresem, a valódi "csendemhez" alakítom, illetve alakulnak a körülményeim. Ma már teljesen tünetmentesen élem az életem.

 Miért DzsojLájf az oldal neve?
 • A betegség során és a gyógyulásom közben soxor írtam le a füzeteimbe, ÖRÖMTELI vagy, hogy ÖRÖMTELI ÉLET. Majd később  azt hogy "your jobs", máshol azt is, hogy: "joy jobs" - megjegyzem, nem tudok angolul, így mindig a fordító programokat hívtam segítségül. És egyszer csak megjelent a dzsojlájf  kifejezés, az örömteli élet csajágis verziója. 
 • Szeretek játszani a szavakkal is, és gátlástalanul variálom az idegen kifejezéseket a magyarral, akár nyelvtani szabályokat is áthágva. Kérlek, nézd el ezt nekem, lásd ennek is a játékos oldalát.
 • "Mert ha az Úristen nyolcszázszor elismételte, hogy örvendezzünk és legyünk boldogak, akkor bizonyára azért tette, mert azt kívánja, hogy tényleg azok is legyünk." - Eleanor H. Porter: Az élet játéka c. könyv
Mit jelent számomra a DzsojLájf® filozófia?

Szeretettel vagyok
  a "6ártalan Öröm" eszköze. 
Bátran vállalom.
Szándékom komoly:
az örömteli, felszabadult
és szeretetteli életet választom  
mindenhol és mindenkor, 
 minden körülmények között;
a Minden6óval, 
az Angyali Seregekkel 
és a 7köznapokkal 
Teljes összHangban.
Minden érző lény 
felébredésére, 
megszabadulására 
és beteljesült
örömteli életére.

Ámen
ÁldásÁldásÁldás


A fenti sorok lényege számomra - eddig 22 pontban gyűlt össze :) vastagított, döntött és idézőjel közé tett sorokkal azokat a gondolatokat emeltem ki, amit a gyógyulásom közben, és jártamban-keltemben magamon belül "meghallottam". Ezek olyan gondolatok, melyek a Belső Csendből születtek. Magamból, magamnak és mindenki másnak.
Íme:
 • Érzem, teszem, és majd utólag megértem.
 • "A HOGYAN nem a TE dolgod." - és közben nem várok a sült galambra, hogy a számba repüljön. Megyek, teszek, kapcsolódom.
 • "A nyugalmat keresd, ne a megoldásokat." - ehhez lelassítom a mozdulataimat, és elhalkítom a szavaimat. Aztán észreveszem a csodás megoldásokat.
 • Békességben élek önmagammal és mindenki mással.
 • "Chináld, amit szeretsz, és a pénz követ." - hagyom, hogy a pénzzel is örömön keresztül kapcsolódjak. Amikor nem tudom azt tenni, amit szeretek, akkor igyexem szeretni azt, amit épp chinálok.
 • "A szép és az öröm JÓ helyre vezet." 
 • Nincsen semmi baj, minden rendben van, mert minden REND bennem van.
 • A félelem és a feszültség helyett csodákat kérek és kapok.
 • "Ne a hiányra koncentrálj." - ahogy az indián tipiben "hallottam".
 • "Lejárt a magányos utak ideje."
 • "A KAPCSOLATON belül éld meg az egyéni és a közös utat is." A Kapcsolaton és a kapcsolaton belül is.
 • Annak örülök, ami VAN - abból főzünk, amink van - és közben nyitott vagyok az újra, a fejlödésre.
 • "Várd meg, hogy keressenek." - azaz szórom az "illatomat", hogy rám találjanak.
 • "Várd meg, hogy kérdezzenek." - törexem bölcsen bánni a szavakkal és a csenddel.
 • "Kérem, és elfogadom Atyám az Áldásod, és tudom, hogy minden értem van." - bizom az isteni Gondviselésben.
 • "Mindenhol és mindenkor alakuljon minden úgy, ahogy minden érintett szeretetteli fejlődését és boldogságát szolgálja" - mert én ezt ilyen átfogóan nem tud6om.
 • Hálás vagyok mindenért, akkor is, ha természetes: a légzésemért, a mosolyokért, a lépteimért, a napfényért, a felhőkért, a reggelekért, és az estékért, az ölelésekért, és a csendekért. Mindenért és mindenkiért.
 • 100%-ban felelősséget vállalok a gondolataimért, a szavaimért és a cselekedeteimért.
 • A kívánCHIságom, a nyitottságom fiatalít, frissen tart - amíg él bennem a kívánchiság, addig és akkor élek.
 • A magamban és másokban létező örömre és jóindulatra figyelek.
 • Tudom, hogy ami számomra természetes, azok a isteni értékeim, a tehetségeim, a tálentumaim.
 • Nyitott szívvel és tárt karokkal fogadom az élet helyzeteit, áldásait és ajándékait.
...és merek félni, és minden körülmények között az Égre nézni, és a számomra fárad6atlanul a szinte felfog6atlan Jót remélni...


Lehet, hogy első olvasatra ezeknek a mondatoknak "se füle-se farka". Nem baj. Ne akard megérteni. Vagy megérint, vagy nem. 
Amennyiben szívesen elmélyülnél a "dzsojlájf-titkokban", személyesen is szívesen támogatlak ebben. Kattints ide a SZER-víz/terápiák szóra és válassz közülük kedved szerint.

A DzsojLájf® Élet-Érzés fertőző! Ezért felhívom minden kedves "fogyasztó" figyelmét - így most a Tiédet is -, hogy a DzsojLájf® írások olvasása, azok követése változásokat idézhet elő, melyekért a "szerző" nem vállal felelősséget.

FONTOS! Mindenki a saját felelősségére fogyasztja a "termékeket", és saját maga vállalja annak minden szintű következményeit. Az oldalamon megjelenő 6ások, semmilyen személyes szaktanácsadást nem helyettesítenek. Tapasztalatom szerint a "cég" visszatérő fogyasztói felszabadultságról, frissességről, bátorságról, és a nehéz életszakaszaik, váratlan élethelyzeteik nyugodtabb megéléséről számolnak be.

Köszönöm a megtisztelő figyelmedet!
Üdvözlettel:
Csajági Ildikó - Chi, Chili, Csajka, Sery és a többi kedvenc 
örömtréner - dzsojlájf terepauta - ÖrömHírNőVér - örömTeli KARbantartó, blablabla...

Érdeklődésedet a következő elérhetőségeimen fogadom:

dzsojlajf@gmail.com

+36-70/625-11-98

Ui: Jaaa, és majdnem elfelejtettem, a legfontosabbat!!!
...A HUMOR MINDENEN ÁTVEZET...
Egyenesen az örömteli 1ségbeee beleee, az örömteli végtelenbeee...és...TOVÁÁÁBB...
Így ITT is helye van a jókedvnek, hiszen, mint az 1gyik leg6ásosabb Oldó-Szer, a legrégebben odaégett "szennyeződéseket" is KÉPes fellazítani, kifényesíteni és akár véglegesen el is tüntetni :)
Nevetésre fel!
 


4 megjegyzés:

 1. Igényes, tartalmas felület! :)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Ildikó!
  Tegnap ismét idetévedtem az oldaladra és ugyan csak két bejegyzést olvastam el, de annyi mindent kaptam és az általad megoszott gondolatok révén kicsit újra tudtam inditani magamat és mire a férjem 16:3o körül hazaért már nyoma sem volt a búbánatos, depis énemnek, aminek őszintén örült. :-) Édes volt a férjem mert nem erre számitott miután egy rövid délelőtti teleffonbeszélgetésünk közben rákérdezett hogy hogy vagyok. Mondtam fizikailag jobban, de lelkileg szarabbul, mert meglehetősen instabilnak éreztem a tegnapi lelkiállapotomat. Szóval igyekeztem kutyasétáltatás közben élni az oldaladon olvasott segitő információkat. És annyira jó volt olvasni hogy nem vagyok egyedül azzal hogy bizony vannak szürke és nehezebb napok. Hogy Neked is egy ilyen beavatási betegség átélése, tünetmentessé tétele és rengeteg felismerés és tudatosabbá vált élet után is akad szürke napod, akkor talán nekem a zöldfülü tanoncnak is lehet egy-egy szürke napja. :-) Megjegyzem a tegnapit extra mélyszürkének éltem meg de éppen az általad leirtak segitettek kijönni ebből a depis állapotból. :-) Szóval nagyon hálás vagyok hogy megosztod a gondalataidat velünk, amiket abszolút hasznosnak tartok és biztos visszatérő olvasó vendéged leszek, ezt megigérhetem. :-) Ja és elhatároztam hogy az örömmel és csodákkal teli teremtő életem útjára lépek és ezért vállalok 1oo%-osan felelősséget a továbbiakban minden nap. :-) Nagyon köszönöm!!! Üdvözlettel: Valéria alias Repkény :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Vali! Nagyon örülök, hogy felfényesedett a kedved, amikor itt "jártál". Azt szoktam mondani, hogy amíg emberi testben vagyok, lesznek emberi érzéseim. Lehetnek árnyékos napok is, arra törexem, hogy ne a 6ásokon múljon, hogy hogyan érzem magam. Amikor borús az ég, akkor is igyexem megtalálni, hogy éppen mi okoz örömet. Hálás vagyok, hogy hasznosnak találod az írásaimat, és gratulálok, hogy felelősséget vállalsz magadért :) Üdvözöllek! Ildikó

   Törlés