Rólam

Mottóm:
Uram, tégy a öröm eszközévé, és tegyél oda, ahová kellek. 
Sereniy 

Egy orvosilag gyógyít6atlannal diagnosztizált autoimmun betegség - dermatomipolyositis - hozzásegített, hogy megszabaduljak azoktól az álarcoktól, félelmektől, félreértelmezésektől, amelyek eltakarták magam elől a valódi énemet, lényegemet. Vizsgaként éltem meg az önmagam gyógyulását, amiről részletesen az autóimmun oldalon olvas6sz. Ez az oldal az egyik gyümölcse az új fejezetemnek.

Miért DzsojLájf az oldal neve?
 • A gyógyulásom közben soxor írtam le a füzeteimbe, ÖRÖMTELI vagy, hogy ÖRÖMTELI ÉLET. Majd később azt hogy "your jobs", máshol azt is, hogy: "joy jobs" - megjegyzem, nem tudok angolul, így mindig a fordító programokat hívtam segítségül. Öröm és  munka? Na ezt így egyben nem szokás emlegetni :) És egyszer csak megjelent bennem a dzsojlájf  kifejezés, az örömteli élet csajágis verziója. 
 • Szeretek játszani a szavakkal is, és gátlástalanul variálom az idegen kifejezéseket a magyarral, akár nyelvtani szabályokat is áthágva. Kérlek, nézd el ezt nekem, lásd ennek is a játékos oldalát.
 • "Mert ha az Úristen nyolcszázszor elismételte, hogy örvendezzünk és legyünk boldogak, akkor bizonyára azért tette, mert azt kívánja, hogy tényleg azok is legyünk." - Eleanor H. Porter: Az élet játéka c. könyv

Bemutatkozom: Csajági lldikó a hivatalos nevem.
Beceneveim az évek során a CSI (a monogrammom) körül kezdtek el kirajzolódni: Chi, Csíííí, Chili, Childi, Chiko, Chicsí és Ildi, Ildikó, Ildancs, Ildibildi, (Csaj)-Ági, (akik a vezeték nevemet hiszik a teljes nevemnek) Csajka, akár csupán: Csajági :) - kiben milyen hangulatot pendít meg a jelenlétem. Mindegyiket kedvelem. Mostanában a Dzsojlájf Ildi is előfordul :) Ahogy az oldal nevében is tapasztalod - DzsojLájf (joy life) az angol és magyar szavakkal is bátran játszom. Sőt! A számokkal vegyített kifejezéseimtől van aki totál kiakad, pedig csak játszom. Kérlek, ne boruljatok ki miatta. 

A 7köznapjaimban  az "Itt és Most" egyszerű  és természetes megélésére törexem. Tudatosítva gondolataimat, érzéseimet, szavaimat és cselekedeteimet. Igyekszem nyakon csípni a pillanat örömét. Persze jártam már a gödör alján is, és nekem is vannak árnyékos napjaim. A tapasztalásaim során természetes szokásommá vált, hogy naplót vezetek, és abba hol a saját felismeréseimet írom le, hol valami furcsa módon "bennem szóló hang" után jegyzetelek. Több, mint 20 éve gyűlnek a füzetek, az élményeimmel. A lányom kb. 8 éves korában egyszer így fogalmazta meg, amikor épp egy új füzetet kértem tőle: "Hm, ezt neked adom anya, én úgysem beszélgetek füzetekkel".

Mindig fontosnak tartottam a fejlődést, a tanulást-tanítást.
Legelőbb első osztályos tanítványaimmal, mint tanítónő léptem a "nagybetűsélet" porondjára. Tanítói képesítésem és a gyerekek között eltöltött idő jó alapot adott a későbbi céges tréningekhez. Minden vágyam, hogy olyan őszintén, természetesen és tisztán tudjak lenni a felnőttekkel is, mint a gyerekekkel. 

Párhuzamosan képeztem magam a kommunikáció és a természetes gyógymódok terén. Életem egyik fordulópontjánál áttértem az önismeret és a testkezelések területére. Későbbiekben a pszichológia, az ezotéria, a masszázs, az indián sámán kultúra és a racionális élet területeiről gyűjtöttem az elméleti és gyakorlati tapasztalataimat. Az alternatív gyógyászatban komoly szaktekintélyek tanfolyamain gyarapítottam tudásomat, intézményesített és intézményen kívüli formában is.
Miközben a családi vállalkozásunk keretein belül értékesítettem, képeztem a munkatársainkat, egyre mélyebben érdekelt a tudatosság, illetve a kézzelfogható és a megfoghatatlan közötti harmónia. A lelkivezetőmmel való találkozással elindult egy mély belső munka. Akkor még nem is sejtette, hogy mennyire mélységes és átfogó. Aztán egy napon megbetegedtem. 

Miközben a gyógyíthatatlannak diagnosztizált autoimmun betegséggel küzdöttem, a családom a lelkivezetőm folyamatos jelenléte, és a sok-sok szeretetteli támogatás által megmagyarázhatatlanul biztonságban éreztem magam.
Az, hogy életben maradtam, ma már tudom, nem a puszta akaraterőm, pozítív gondolkodásom, az emberi nagyságom dicsősége, hanem a Jóistené. Az én szerepem annyi, hogy közben átadtam az irányítást, és őszintén kimondtam: "Elég volt, elfáradtam. Atyám, legyen meg a Te Akaratod." 
Attól kedve minden megváltozott bennem és körülöttem. 2012 óta gyógyszerek nélkül, tünetmentesen élek. 

Meggyógyultam. Azóta szerves része az életemnek, hogy egyénileg és csoportban is ápolom a közvetlen kapcsolatomat Istennel. Ővele együtt minden könnyebb. Merek az érzéseim szerint tenni, akkor is, ha közben félek, és mindenki fogja a fejét, és nem ért. Van, hogy én magam sem értem, de hagyom, hogy majd utólag minden a helyére kerüljön. Abszurd ugye?  Rengeteg energiám feszabadult, amióta hagyom, hogy történjen velem az élet. Az, hogy felelősséget vállalok a döntéseimért, nem mutogatok másokra, nem tagadom a nehézségeket, nem csak hangzatos eszmék. Alapok. Teljes biztonságba kerültem, amit minden nap "felkérdez" az élet. Nekem is vannak nehéz pillanataim, és ezekkel együtt újra és újra a nyugalmat keresem, a valódi "csendemhez" alakítom, illetve alakulnak a körülményeim. Ma már teljesen tünetmentesen élem az életem.

2019-től a Magyar Pálos Rendhez elköteleződött világi közösségünk tagjaként aktívan résztveszek a budapesti Sziklatemplomban élő szerzetesek munkájának támogatásában. A közösségünk, élén a lelkivezetőnkkel valódi támasz abban, hogy minél hamarabb visszataláljak a belső valódi békességhez. Sajna van, hogy kibillenek, szétesek, amikor túl komolyan veszem magam. Köszönet a pálos atyáknak, a közösségünknek, hogy bizalommal fordulhatok hozzájuk, és teljes biztonságban épül velük és általuk is a hitem, ebből következően gyógyul az életem. A lakóhelyem keresztény közösségével is nagyon kedves, aktív és örömteli kapcsolat született. Az atyákkal együttműködnöm ajándék nekem. Szívből hálás vagyok az életemért.
 
Mit jelent számomra a DzsojLájf "filozófia"?

Szeretettel vagyok
  a "6ártalan Öröm" eszköze. 
Bátran vállalom.
Szándékom komoly:
az örömteli, felszabadult
és szeretetteli életet választom  
mindenhol és mindenkor.
  Minden körülmények között
a Minden6óval, 
az összes szentekkel,
az angyali Seregekkel 
és a 7köznapokkal 
Teljes összHangban
élek és alkotok.
Minden érző lény 
felébredésére, 
megszabadulására 
és beteljesült
örömteli életére.

Ámen
ÁldásÁldásÁldás


A fenti sorok lényege számomra - eddig 22 pontban gyűlt össze. vastagított, döntött és idézőjel közé tett sorokkal azokat a gondolatokat emeltem ki, amit a gyógyulásom közben, és jártamban-keltemben magamon belül "meghallottam". 
Ezek olyan gondolatok, melyek a Belső Csendből születtek, nem én agyaltam ki.
Íme:
 • Érzem, teszem, és majd utólag megértem.
 • "A HOGYAN nem a TE dolgod." - és közben nem várok a sült galambra, hogy a számba repüljön. Megyek, teszek, kapcsolódom. Nooo túlbuzgóság.
 • "A nyugalmat keresd, ne a megoldásokat." - ehhez lelassítom a mozdulataimat, és elhalkítom a szavaimat, hogy észrevegyem a legjobb megoldást.
 • Békességben élek önmagammal és mindenki mással.
 • "Csináld, amit szeretsz, és a pénz követ." - hagyom, hogy a pénzzel is örömön keresztül kapcsolódjak. Amikor nem tudom azt tenni, amit szeretek, akkor igyexem szeretni azt, amit épp chinálok. Az őszinte önzetlenség mezeje pedig határtalan terep.
 • "A szép az JÓ helyre vezet." 
 • Nincsen semmi baj, minden rendben van, mert minden REND bennem van.
 • A félelem és a feszültség helyett az áldásokra figyelek: "Istenem áldd meg őt és áldj meg engem."
 • "Ne a hiányra koncentrálj." - ahogy az indián tipiben "hallottam".
 • "Lejárt a magányos utak ideje."
 • "A KAPCSOLATON belül éld meg az egyéni és a közös utat is." A Kapcsolaton és a kapcsolaton belül is. (Kapcsolat Istennel és az emberekkel.)
 • Annak örülök, ami VAN - abból főzünk, amink van. Elégedett vagyok, ebből nyílok az újra, a fejlődésre.
 • "Várd meg, hogy keressenek, várd meg, hogy hívjanak." - azaz szórom az "illatomat", hogy rám találjanak.
 • "Várd meg, hogy kérdezzenek." - törexem bölcsen bánni a szavakkal és a csenddel.
 • Elfogadom az örömöket, a fájdalmakat és a nehézségeket is, és tudom, hogy minden értem van. Bizom az isteni Gondviselésben. 
 • "Mindenhol és mindenkor alakuljon minden úgy, ahogy minden érintett szeretetteli fejlődését és boldogságát szolgálja" - mert én ezt ilyen átfogóan nem tud6om.
 • Hálás vagyok mindenért, azért is, ami természetes: a légzésemért, a mosolyokért, a lépteimért, a napfényért, a felhőkért, a reggelekért, és az estékért, az ölelésekért, és a csendekért. Mindenért és mindenkiért.
 • 100%-ban felelősséget vállalok a gondolataimért, a szavaimért és a cselekedeteimért.
 • Rábízom magam a Szentlélekre, azaz kérem és elfogadom az örömteli helyreigazításait. Történik.
 • A magamban és másokban létező örömre és jóindulatra figyelek. Nem tagadom az árnyékot.
 • Tudom, hogy ami számomra természetes, azok a isteni értékeim, a tehetségeim, a tálentumaim.
 • Nyitott szívvel, tárt karokkal és csendes elmével fogadom az élet helyzeteit, áldásait és ajándékait.
...és merek félni, és minden körülmények között az Égre nézni, és a számomra fárad6atlanul a szinte felfog6atlan jót remélni...
Kérlek Istenem folytadt a jót bennem, amit elkezdtél. Ámen

Lehet, hogy első olvasatra ezeknek a mondatoknak "se füle-se farka". Nem baj. Ne akard megérteni. Vagy megérint, vagy nem, és sebaj, ha nem.

A DzsojLájf Élet-Érzés fertőző! Ezért felhívom minden kedves "fogyasztó" figyelmét - így most a Tiédet is -, hogy a DzsojLájf írások olvasása, azok követése változásokat idézhet elő, melyekért a "szerző" nem vállal felelősséget.

FONTOS! Mindenki a saját felelősségére fogyasztja a "termékeket", és saját maga vállalja annak minden szintű következményeit. Sőt! Az oldalamon megjelenő 6ások, semmilyen személyes szaktanácsadást nem helyettesítenek. Tapasztalatom szerint a "cég" visszatérő fogyasztói felszabadultságról, frissességről, bátorságról, és a nehéz életszakaszaik, váratlan élethelyzeteik nyugodtabb megéléséről számolnak be.

És...
Alkotóként úton-útfélen rajzolok, a magam és mások örömére. Belső nyugalmamból, azaz Isten kegyelméből táplálkozik a merészségem, a kreativitásom és a jókedvem. Ahogy Simon Andrástól olvastam, hogy "a hívő művész számára az önmegvalósítás, hogy szolgálni akar a kapott képességeivel."

Köszönöm a megtisztelő figyelmedet!
Üdvözlettel:
Csajági Ildikó 

Érdeklődésedet a következő elérhetőségeimen fogadom:

oromkepek@gmail.com 

+36-70/625-11-98

Ui: Jaaa, és majdnem elfelejtettem, a legfontosabbat!!!

...A HUMOR MINDENEN ÁTVEZET...

Egyenesen az örömteli egységbeee beleee, az örömteli végtelenbeee...és...TOVÁÁÁBB...
Így ITT is helye van a jókedvnek, hiszen, mint az egyik leghatásosabb oldó-szer, a legrégebben odaégett "szennyeződéseket" is KÉPes fellazítani, kifényesíteni és akár véglegesen el is tüntetni!
Nevetésre fel!

Tegyük együtt színesebbé az életet! 
 

4 megjegyzés:

 1. Igényes, tartalmas felület! :)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Ildikó!
  Tegnap ismét idetévedtem az oldaladra és ugyan csak két bejegyzést olvastam el, de annyi mindent kaptam és az általad megoszott gondolatok révén kicsit újra tudtam inditani magamat és mire a férjem 16:3o körül hazaért már nyoma sem volt a búbánatos, depis énemnek, aminek őszintén örült. :-) Édes volt a férjem mert nem erre számitott miután egy rövid délelőtti teleffonbeszélgetésünk közben rákérdezett hogy hogy vagyok. Mondtam fizikailag jobban, de lelkileg szarabbul, mert meglehetősen instabilnak éreztem a tegnapi lelkiállapotomat. Szóval igyekeztem kutyasétáltatás közben élni az oldaladon olvasott segitő információkat. És annyira jó volt olvasni hogy nem vagyok egyedül azzal hogy bizony vannak szürke és nehezebb napok. Hogy Neked is egy ilyen beavatási betegség átélése, tünetmentessé tétele és rengeteg felismerés és tudatosabbá vált élet után is akad szürke napod, akkor talán nekem a zöldfülü tanoncnak is lehet egy-egy szürke napja. :-) Megjegyzem a tegnapit extra mélyszürkének éltem meg de éppen az általad leirtak segitettek kijönni ebből a depis állapotból. :-) Szóval nagyon hálás vagyok hogy megosztod a gondalataidat velünk, amiket abszolút hasznosnak tartok és biztos visszatérő olvasó vendéged leszek, ezt megigérhetem. :-) Ja és elhatároztam hogy az örömmel és csodákkal teli teremtő életem útjára lépek és ezért vállalok 1oo%-osan felelősséget a továbbiakban minden nap. :-) Nagyon köszönöm!!! Üdvözlettel: Valéria alias Repkény :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Vali! Nagyon örülök, hogy felfényesedett a kedved, amikor itt "jártál". Azt szoktam mondani, hogy amíg emberi testben vagyok, lesznek emberi érzéseim. Lehetnek árnyékos napok is, arra törexem, hogy ne a 6ásokon múljon, hogy hogyan érzem magam. Amikor borús az ég, akkor is igyexem megtalálni, hogy éppen mi okoz örömet. Hálás vagyok, hogy hasznosnak találod az írásaimat, és gratulálok, hogy felelősséget vállalsz magadért :) Üdvözöllek! Ildikó

   Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.