2017. március 30., csütörtök

A hallgatás gyümölcseee...

Van élményem a csendről, arról, amit velem kapcsolatban a felületes szemlélő nem tud elképzelni. A csend volt a támaszom és a legfőbb gyógyítóm, amikor levedlettem a bőröm. Most azt tapasztalom, hogy azokat az élményeket az életem más területére is átviszem. Az a jó megfogalmazás, hogy követem, ahogy minden életterületemen megjelenik a Csend, és rendezni kezdi bennem és körülöttem az életemet. Sajnos még mindig megijedek, és először a veszteség érzésére figyelek. Elég 1etlen pillanat a hiányból, hogy az egóm az élre penderedjen. A döbbenet és a befagyás is segít ilyenkor, mert ezekben az állapotaimban viszont szinte automatikusan indul be a megbocsátás "lemezem". Azonnal hívom a Szentlelket, és kérem, hogy világosítsa meg az elmémet. Továbbra is működik, hogy érzem-teszem és majd utólag megértem. Ezzel ereszkedem a Csendnek 1re mélyebb rétegeibe.



Először az egészségemet kaptam vissza ezzel a beleereszkedéssel. Az imám volt a vezérfonal, ami az évek során született, formálódott bennem. A testemmel kapcsolatos félreértelmezések sorra kitisztultak, és életben maradtam. Lerágott csont - mondja az ego. Igen, és még sem. Mert nekem ez az analógia vezeti azóta is az életem, és erre egy mai fájdalom hívta fel újra a figyelmemet. Így összeszedtem magam, és a reggeli párbeszéden túl, a következő kéréssel merültem bele a félelmem közepébe:

Drága Szentlélek! A segítségedet kérem. Tudom, hogy a kérésemmel nem a felelősséget hárítom el magamtól, hanem megnyitom az utat a legjobb megoldás előtt. Vigyél oda, ahol világosan látom, hallom és érzem, hogy mi ebben a helyzetben a gyógyulni valóm. Megijedtem. Az önostorozás helyett a feltétel nélküli szeretetet, és annak minden erejét kérem. Emlékeztess, hogy kegyelemben élek. Tanítsatok meg minden körülmények között a valódi szeretet mentén szólnom és hallgatnom. Ahogyan a testem minden sejtjében megjelent Atyám a szereteted, most kérlek, hogy a kapcsolataim sejtjeit is pucold ki, gyógyítsd meg. A szégyen minden formáját, a pletyka minden arcát, az elhidegülés minden alakját végleg mossátok ki belőlem. Itt vagyok. Használjatok. Az egóm kivetítései, visszatükröződése helyett, a Szentlélek kiáradását kívánom:bennem, velem, általam és körülöttem. Felajánlom a személyes történetem. Megbocsátok magamnak, megbocsátok mindenkinek, és tedd ez valósággá itt és most.

Az emberek között járva-kelve továbbra is a nyugalmat keresem. Bízom a megérzéseimben. Azokat a tevékenységeket, amikről azt hittem, hogy az új testemnek is örömet jelentenek szinte 1től 1ig elengedtem. Ahogy a fa engedi el a leveleit, ahogy a fa elengedi az érett gyümölcseit. Megtörténik. Bizton tudom, hogy minden értem történik, akkor is, ha az értelmét nem látom akkor, amikor egy esemény épp zajlik. Hálás szívvel elköszöntem, megköszöntem mindenkinek mindent akkor is, ha kívülről olykor fájdalmat, szenvedést vagy szomorúságot éreztem. Csak a megbocsátásra támaszkodva voltam és vagyok képes a megszabadulás útján haladni. A húsvéti időszakot egy intenzív főzőmosásra adtam oda a Szentléleknek. Történik. A foltokat a lelkemből így tisztogatom:

Drága Szentlélek! Kérem a kapcsolataim legszeretettelibb formáját. Kérem JóAtyám az Áldásodat, mert tudom, hogy ezzel a legmegfelelőbb tettekhez és szavakhoz is megkapom a segítségedet. Kérem, hogy szülessenek meg a legszeretettelibb gyümölcsei a találkozásaimnak. Hajlandó vagyok ezért változni. Nyitott szívvel fogadom a változásokat, és kész vagyok tenni a változások megvalósulásáért. Alakuljon minden a lehető legjobban. Visszaadok mindenkinek mindent szeretettel, megtisztult formában, ami eddig nálam volt, az idők kezdete óta, és nem az enyém. Tisztelettel átadom. És visszakérek mindenkitől mindent, szeretettel, megtisztult formában, ami másnál volt eddig, és az enyém. Hálás szívvel elfogadom. Álljon helyre az 1ensúly, a harmónia és a béke; bennem és a környezetemben. És ez elvégeztetett.

Három hónap csendjéből születik valami új. Valami, amilyet eddig még nem chináltam. Valami, ami gyökeres változásokat indított bennem és a környezetemben. Átrendezte és folyamatosan rendezi a napjaimat. Hamarosan bemutatom, elmesélem mi az, ami éppen születik. 

Örömteli legjobbakat kívánok mindenkinek!
Csajági Ildikó
örömtréner



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.