2016. május 6., péntek

Egy dal...

Amikor a reggeli rituáléimat végzem, rendszerint felcsendül belül bennem egy dal. Változó, hogy mikor mi a témája, a hangulata. Van, hogy egy mantra, de lehet egy sláger is. Abban 1eznek meg, hogy jókedvem lesz tőlük. Arra szoktam figyelmes lenni, hogy dudorászik a lelkem :) Általában a rutin tevékenységek végzése közben veszem észre, hogy "behangolás" zajlik a testem templomában, s azon kapom magam, hogy keresgélni kezdem a hangokat, amit megszólaltat6ok. Ma is ez történt. Egy mozgalmi dal kettő sora ismétlődött újra és újra, amíg fel nem figyeltem rá:"Haj, haj, de én nem félek, hogy dalomat elsodorja sodra a szélnek"- aztán megkerestem a teljes szövegét. Ilyenkor mindig felfedezek részemről apró csúsztatásokat :) Az írás végén csatolom is az eredeti verziót :)

Hm, megint telitalálat. Köszönöm. Az utóbbi hetekben azt gyakorlom, hogy teljes átadásban történjenek a dolgaim. Fontos: MINDIG VAN cselekvési tervem, de hajlandó vagyok mindent odaadni, ha valami jobb, örömtelibb lehetőség érkezik. Számomra ez a szabad akarat ereje: önként döntök az isteni terv elfogadása mellett. Tudom: minden értem van. Így, ha valami átszerveződik körülöttem, akkor tudom, hogy valami sokkal jobb van készülőben. Nagyon felgyorsult körülöttem minden. Huszonöt évvel ezelőtt, ha volt egy felismerésem, mire megjelent a 7köznapjaimban, már semmi összefüggést nem láttam, mert el is felejtettem, minek a tudatosítása zajlik éppen. Közben az  egóm villogot, hogy mennyi mindenre képes odafigyelni, meg mi mindent tud, de ennyi. A sok fától nem láttam az erdőt, az az magamat.


Sodródtam, öntudatlanul, és azt hittem kezemben van a kulcs. Vitt az élet vize. Koppantam is épp eleget a "hordalékokban", és olykor a part falához csapódtam. Ám 2000-től tudatosan feküdtem fel a vízre: odaadtam magam, hogy vigyen. Akkor még nem rendelkeztem mindazzal, amit most használok, pedig már akkor is számtalan módszerrel kutakodtam, hogy "ki-vagyok", "milyen-minták-mentén-haladok". A Művész útja gyakorlatai és egy 3 napos elvonulás valamit gyökeresen megváltoztatott bennem. Eldöntöttem, hogy tisztán akarom látni a működésemet, eldöntöttem, hogy folytatom a fejlődést. Ekkor már markánsan összekapcsolódtak az ÉRZÉSEIM és a megéléseim, és nem tudtam nem észrevenni az összefüggéseket. Át is repültem a másik végletbe: mindenben a jeleket és az analógiákat kerestem és láttam. Később egy 10 napos pszichiátriai "kirándulás" megmutatta, hogy az elemzések olyan méretekre növeszthetik a félelmeket, hogy épp a lényeg, az örömteli élet veszik el általuk.

Újabb döntés született bennem: az értelmezések keresgélése helyett, arra figyelek, hogy valójában mit is érzek az adott pillanatban. Nem találtam fel evvel a spanyolviaszt! Megtanultam, hogy ha merek az érzéseim mentén haladni, kimondani, megtenni, amit az adott pillanatban érzek, akkor az értelmezés spontán megtörténik, és mint a dal hangjai, szerteszállnak a széllel. Amikor szükség lesz rájuk, akkor pedig csendesen visszatérnek. Újra és újra átrendeződött és rendeződnek a mindennapjaim. Minden nap egy tiszta lap, egy új dal. Dönthetek, hogy milyen mintát alkotok. Dönthetek, hogy milyen ritmus mentén haladok. Amíg nem bíztam a saját mintáimban, ritmusomban, addig lemásoltam azt, akié körülöttem volt. Először a szüleimét, a társadalomét, és eszembe sem jutott, hogy lehet önálló motívumom. Ma is bátran másolok, ám az a fő szempont, hogy jól érezzem magam tőle. Díszítsen, sz-építsen és gyarapítson. Sőt! Ma már a mások mintájában - akár tetszik, akár nem - a magamból kivetült képet látom és használom a fejlődésemhez. Erre biztatom a hozzám fordulókat is, hogy legyenek kívánchiak a saját ütemükre, a saját kincseikre, örömeikre, alkossanak saját mintát. 1edit. Mindenkinek más okoz örömet.

Mióta A csodák tanításával megismerkedtem - a link mögött találtok róla több infót - szokásommá vált, hogy minden ellentmondó gondolatomat felajánlom örömteli helyreigazításra. Az alapos takarítás 1szerűen történik a gyakorlatok végzése során. Egy kósza gondolat elegendő, hogy lát6óvá váljon a valódi állapotom. Amint elindul bennem egy mondat valakivel kapcsolatban, máris jön a folytatás: most ezt mondd el E/1 személyben. Nincs kivétel. Minden, amit másról gondolok,mondok, magamról is szól. Ezért is gyógyító a szépségről és a győzelmekről beszélni. Amikor az egyszerűség, a természetesség társul a tisztasággal és a könnyedséggel, akkor tudom: a helyemen vagyok. Ha nem, tovább dalolom magam. ÉRZEM-TESZEM, és hagyom, hogy megszülessen bennem egy-egy helyzet értelmezése. Ezért minden nap minden felismerésem helyreigazításra felajánlom. Minden nap új nap!

Gyakorlat:
A szerelem az oka és az értelme, hogy élek. Ez a feladatom, mint mindenki másnak is. Atyám, Te kiválasztottál, én pedig nyitott szívvel vállalom és megmutatom, hogy milyen Általad a boldogságom. Eldalolom, eltáncolom, lerajzolom, és a csendben hallgatom, ahogy a békés szívverésemben elporlad minden aggodalom.


Ui: Főiskolás koromban ezt a mozgalmi dalt csapatostul énekeltük a nyugati pályaudvarnál, a metró aluljárójában. Sőt! Egy Béke-busz mozgalom keretein belül több városban adtunk elő egy kis táncos-zenés műsort. Óhhh, most a szerteszéjjel száguldó gondolataimat elchitítom, megállítom az analógiák özönét :) Husss, örömteli mély sóhajjal, elengedem mind :) Íme a reggeli dal teljes szövege, ahogy azt az elején ígértem:

Két kakas

Ha a sötét kakas kiált,
A nap eltűnik az égről.
De a hajnalt megismerni
Vörös kakas énekéről.

Ref: Haj, haj, haj, ha hazug az ének,
Sodorja szerte a hangját sodra a szélnek.
Haj, haj, haj, de én nem félek,
Hogy dalomat elsodorná sodra a szélnek.

Felmorajlott az aréna,
Mikor szemtől szemben álltak.

Nagy volt a fekete kakas,
De a vörös volt a bátrabb.

Ref:Haj, haj...

Gyáva volt a sötét kakas,
Sietett a támadással.
Legyőzte a vitézebbet,
De csak aljas árulással.

Ref:Haj, haj...

Jól vigyázz, fekete kakas,
Még a párbaj nem ért véget.
A vörös csak akkor adja fel,
Ha nincs már benne élet.

Ref:Haj, haj…


1 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post!

    Sữa tắm cho bé hiệu sebamed baby bubble bath có tốt không, và kem chống hăm của đức cho bé loại nào tốt nhất hay dầu gội cho bé tốt nhất hiện nay là gì, hay kem chống nắng sebamed cho bé tốt không và kẹo bổ sung vitamin cho bé loại nào tốt, cách bổ sung omega 3 cho trẻ hiệu quả tốt nhất hay kẹo vita gummies cold and flu có tốt không và cách bổ sung chất xơ cho trẻ hay kẹo lợi khuẩn cho trẻ nature's way probiotic có tốt hay không.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.