Csodáim/kóCHIng

Csodás 7köznapok - kóChing 
...azaz konzultáció A csodák tanítása (ACST) és az örömteli élet kapcsolatáról...

Mit jelent nekem A csodák tanítása?
 • közvetlen - "online" - kapcsolatot a szívemben és körülöttem élő Forrással, 
 • az elmém edzését, arra, hogy az örömteli életemet támogassa,
 • karbantartást, amivel az elmém a valódi együttműködés gyakorolja,
 • emlékezést a mindenhol és mindenkor a bennem élő békére és nyugalomra,
 • "fogadóórát-időt" Ővele, akiben létezem, Aki által itt és most alkotok,
Hogyan kerültem kapcsolatba A csodák tanítása című könyvvel?

Egyáltalán: mi ez a könyv? Most már magyarul is elérhető - 2013. szeptemberben jelent meg - és akitől én először hallottam felőle, az nem más, mint Sarkadi Kriszta, aki anno bevont és el is indított engem a kommunikáció művészetének útján. Nála is olvas6tok könyv történetéről, és további hasznos információkról, melyekre engedelmetekkel itt most nem térek ki. Krisztánál minden hasznosat megtaláltok.

2013. nyarán  jött egy égi "telefonom", ami azt jelenti, hogy ilyenkor mintha egy színházi súgó szólna bennem: MEGVAN A KÉK KÖNYVED.
Egész eddigi életemet végig kísérték az érdekesebbnél-érdekesebb könyvek. Mindig jókor, mindig a legjobb, mindig a számomra fontos és aktuális tartalommal. Így történt ez most is.

Szóval rá is kattantam egy kék könyvre, meg is rendeltem, és amikor az átvételre került volna a sor, a lelki füleimben újra "becsengettek": NEM EZ AZ...és akkor azonnal eszembe jutott, hogy felröppent a hír: A Course in Miracles (ACIM) megjelenik magyarul. Nem volt tovább bennem kétség, hogy tényleg meg van a kék könyv-em.

Mi a csoda?


Részlet az ACST-ből- a csodák alapelvei közül:
Első alapelv:
"A csodák között nem léteznek nagyság rendi különbségek. Nincsenek "nagyobb" vagy "bonyolultabb" csodák. Minden csoda egyforma. A szeretet mindig a legteljesebben nyilvánul meg."

Mit jelent nekem a csoda?

Például nekem az is egy csoda, ahogyan ez az oldal létrejött. A formába bújása, az 5letek, a segítségek érkezése -mind, mind egy-egy csoda volt, és most is az, miközben te valahol épp ezeket a sorokat olvasod. Akár ismerjük egymást, akár nem. Szinte felfog6atlan, hogy milyen távolságokat tud áthidalni ez a lehetőség.

...és akkor következzen itt a második alapelv a csodákról A csodák tanítása című könyvből...
" Maguk a csodák nem számítanak. Csakis a csodák Forrása számít, e Forrás pedig jóval meghaladja felfogóképességünket."

A legfőbb csoda,  - bár épp a kezdő mondatból tudjuk, hogy ilyen nincs - hogy élek, és ez most nem egy analógia, vagy hasonlat. Meggyógyultam egy orvosilag gyógyít6atlannak diagnosztizált betegségből - amiről részletesen olvas6ttok az Autoimmun-om oldalon. Minden nap hálát adok az Égnek, a Családomnak - Édesanyámnak kiemelten - és minden Barátomnak, Gyógyítómnak, Orvosomnak, akik velem és mellettem voltak ebben a négy éves időszakomban,...és azon is túl.

Az állapotom orvosi szempontból passzív, amit azt feltételezi, hogy szerintük bármikor újra indul6nak a tünetek. És valójában igen, ha hagynám, hogy az életemben újra olyan helyzetek aktiválódjanak, amit az autoimmun betegséggel végleg befejeztem. Tényleg passzív vagyok olyan értelemben, hogy az elmémnek azt a részét nem hagyom irányítani, vezetni, dönteni, amelyik rész mentén megbetegítettem magam. A félelemnek többé nincs 6alma felettem.

Igen, lehet, hogy lesznek olyanok, akiknek az előző mondat furcsa első olvasatra, de számomra ez az igazság. Ebbe itt és most nem mélyednék bele. Tudtam és tudom ma is, hogy ezt a betegséget nem "kaptam", hanem évek hosszú munkájával "teremtettem" magamnak.
Hogyan lettem tünetmentes?...több helyen írok erről is az oldalon, sőt szívesen el is mesélem, ha kérdeznek. Itt most a csodák oldaláról közelítem meg. "Miközben behunyod a szemed, emlékeztesd magad arra, hogy csak azt kéred, ami jog szerint megillet. Jusson eszedbe az is, hogy a csodákat nem lehet az egyiktől elvenni, és a másiknak odaadni, így amikor a jussodat kéred, ezt mindenki nevében teszed. A csodák nem ennek a világnak a törvényei szerint működnek. Egyszerűen isten törvényeiből következnek." (részlet a 77. leckéből)

A harmadik alapelv a csodákról így szól:
"A csodák természetes módon, a szeretet megnyilvánulásaiként következnek be. A valódi csoda mindig az azt ihlető szeretet. Azaz minden csoda, ami a szeretetből fakad."

Szóval úgy gyógyultam meg, hogy megnyugodtam. Elfogadtam és megszerettem magam. No nem ment egyik napról a másikra, és közben mégis. Azóta is a napi rutinom fő eleme: a nyugalmat keresem, nem a megoldásokat. Minden nap szembenéztem és ha kell nézek most is, az éppen aktuális félelemmel, amit az elmém gerjesztett vagy gerjeszt. És rábíztam magam a Szeretetre. Hogyan? Mantráztam, imádkoztam, beszélgettem, tisztogattam magam testileg-lelkileg-szellemileg, szedtem a gyógyszereket, amikor az kellett az életben maradásomhoz. Mindig éppen úgy, és azt tettem és teszem, ahogyan az adott helyzetben ÉREZTEM és ÉRZEM. Ami éppen szükséges. Kegyelmi állapotba kerültem és vagyok. Vallási és felekezeti hovatartozástól függetlenül :)


Abban a 4 évben (2010 és 2014 között) aktiválódott ez a "gyári alkatrészem", amikor végigéltem a betegség minden fázisát, - a haldoklással együtt - hogy el merem fogadni, amit érzek, merek az érzéseim mentén mozdulni vagy nem-mozdulni, merek az érzéseim mentén beszélni vagy hallgatni - és a többi. Ahogy a pillanat igényli. Biztonságba kerültem. Megérkeztem a Nyugalomba, és ha a 7köznapokban bárki vagy bármi a nyugalmam "veszélyezteti" mindig eldönthetem: ott maradok a szituációban, elmegyek, félre állok vagy csatázok. Már nem csatázom.

Miért ismétlem újra és újra a gyakorlatokat?

Mi az, hogy gyakorlatok és mi az, hogy ismétlés? A könyv (A csodák tanítása) egyik részét képezi a 365 gyakorlatból álló fejezet. Ezekhez Kriszta (Sarkadi Kriszta) által még a könyv hivatalos megjelenése előtt hozzájut6tam. (Erről a fordításról is tájékozódjatok a www.csodautas.com oldalon) Az egészségi állapotom egyre stabilabbá vált, amihez nagyban hozzájárultak a leckék, amiket minden áldott nap elvégeztem - és végzek azóta is.

Az ismétlés azt jelenti, hogy amikor a végére értem a 365. "tennivalónak", alig vártam, hogy újra indulhassak - saját belső késztetésből. Őszintén megmondom, hogy amikor csoport találkozók alkalmával hallgattam a több éve gyakorlókat, akkor nem is értettem, hogy miért ismétlik, hiszen "megtanulták", helyreigazították az elméjüket, és kész. Igen, intellektuálisan jól is hangzik ez az elmélet, de a fizikai/kopogtat6ó világban újabbnál-újabb 6ások érkeznek a környezetből - mert ez a dóóóguk :) - és újra érdemes, - sőt - szükséges a helyreigazítás. Vannak napi rutin tevékenységeink, tisztálkodás, autóindítás, evés, stb. Miért épp a gondolatainkat hagynánk ki a gondoskodásból. Manapság a leckék olajozzák a lelkem, ápolják az elmém, és védik a testem. Akár hiszed, akár nem, számomra a gyakorlatok alkotják az egészséges éltem egyik fő pillérét. 

Minden nap, mielőtt elindul a napom, elvégzem az aktuális leckét, és aztán napközben is megteszem a hozzákapcsolódó feladatokat. Azt is tudom, hogy bármilyen mértékben alkalmazom, a 6ása velem van. Szerves része az örömteli és tünetmentes 7köznapjaimnak. Az egóm mára a barátom lett. Az együttműködésre fordítom a figyelmem vele is, és a békés együttélésre.  A félelmek és az aggodalmak helyére bekerült az életembe a megbocsátás, mint fő átalakító eszköz. Íme egy részlet, ahogyan ez ACST szerint működik:
"Isten erejében bízom. Nem saját erőmön keresztül bocsátok meg. A bennem élő isteni erőre emlékezem, amikor megbocsátok. Ahogy elkezdek látni, megpillantom az Ő tükröződését a földön. Mindent megbocsátok, mert lelkesít ez a belső erő. És elkezdek emlékezni a Szeretetre, amelyről úgy döntöttem, hogy megfeledkezem, de amely nem felejtett el engem." - 60. gyakorlat 2.(47) - Sarkadi Kriszta fordítása

...és ha ezek után kedvet éreztek egy személyes találkozáshoz, ám legyen...

Kiknek ajánlom a személyes találkozót velem:
 • akik nem tudják eldönteni, hogy belekezdjen-e, a gyakorlatokba,
 • akik nem tudják, hogyan kezdjenek bele a gyakorlásba,
 • akik már belekezdtek a leckékbe, és kérdéseik vannak, melyekről szívesen konzultálnának egy "hasonszőrűvel",
 • akik keresnek valami támaszt, a viharos időkre ugyanúgy, mint a nyugalmasakra,
 • akiknek fontos a valódi fejlődés és hajlandóak erre időt és energiát is szánni a 7köznapjaikban, 
 • akik valódi változásokat szeretnének a mindennapi életükkel összhangban,
 • akik a közvetlen kapcsolatukat kívánják ápolni, gyógyítani a Forrással-Istennel-Teremtővel, 
Időtartam: 60 perc
Díja: 9.000 Ft
Cím: Budapest,

Ha az olvasottak alapján úgy érzed, hogy szívesen belekezdenél a gyakorlatokba, akkor bátran tedd meg! Akár velem, akár nélkülem.

Csodás legjobbakat mindenkinek!
Szeretettel:
Csajági Ildikó
örömtréner


Elérhetőségeim:

dzsojlajf@gmail.com

+36 70/625-11-98
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése