2016. április 30., szombat

Naplóink...

Imádok a gyerekekkel beszélgetni a lát6atlan világról. Ilyenkor kérdezősködni kezdek, mert gondolkodás nélkül, könnyedén adnak választ, bármiről kívánchiskodom. Élvezem megtapasztalni ahogy tisztán érezhető az 1ség bennük és körülöttük. Feltétel nélkül fordulnak mindenki felé, akár élő, akár halott. Mindig felcsendül ilyenkor a kérdés:" De ezt honnan tudja? Kitől hallott erről?" Onnan tudja, és Attól hallott, aki hozzánk is folyamatosan beszél, csak a játszmákon nehezebben szűrődik át a Hangja. A szívünkbe viszont érezzük, mindegy milyen vihar van körülöttünk, vagy mekkora a fájdalom a testünkben.

Szerencsés vagyok, mert a saját gyerkőceimmel tudatosan figyeltem a pillanatokat, amikor hírt hoztak "OTT-honról". Sőt! Egy kis füzetben le is jegyeztem, amit a 18. születésnapjukra kaptak meg tőlem. A lánykám természetesen szólította a gyógyító angyalokat. Esténként elalvás előtt minden lábujjukra ültettem egy-egy kis manót, aki vigyáz rájuk, hogy szépet álmodjanak. Egyik alkalommal megszólal:"Anya, de amikor elalszom ők is alszanak, akkor hogyan vigyáznak rám?" Ebből is jó kis beszélgetés kerekedett, és nyugodtan tért nyugovóra. Az esti imában, azt, hogy "amíg alszol vigyázz rám", szintén meg kellett beszélnünk. Mert ha alszik, akkor, hogy vigyáz ránk a Jóisten, és hogy van az, hogy Ő nem alszik. Számára értelmetlen volt. Mi az, hogy nem alszik? Akkor nem lesz nagyon fáradt? 

Az egyik fordulópont első osztályos korában történt, amikor sírva jött haza: "Anya, hazudtam." Mi történt - kérdeztem. "Nem is látom az angyalokat. Te látod Őket?" Nem látom, de tudom, hogy vannak-válaszoltam, és megkérdeztem őt. Tudod, hogy léteznek? "Igen, tudom - nagyot sóhajtott. Akkor jó." Most lesz 22 éves, és az egyetemei tanulmányi vannak a figyelmében, de tudjuk, hogy benne vannak ezek a gyermekkori élmények. A fiam ebben a témában kevésbé volt beszédes, de jó látnom, hogy a megéléseiben aktiválódik minden mese, élménye. Nagyon hálás vagyok, hogy olyan 1üttléteink voltak és vannak most is, ami mindig tartotta és tartja bennünk a bizonyosságot arról, hogy szeretünk 1ütt lenni, és ajándék minden közös pillanat.

Próbáljátok ki! Sosem késő elkezdeni gyűjteni a "beszólásait" a gyerekeinknek. Öröm elkészíteni egy ilyen naplót. Még nagyobb öröm a felnőtt gyerekeinkkel 1ütt felidézni a szituációkat. Nálunk kedvenc szórakozásunk lett, hogy olvasgattuk, ki-mikor-mit mondott. Rengeteget nevettünk, és mindig klassz beszélgetések kerekedtek belőle. Felidéztük a helyzeteket is, és a fiam például azt mondja, hogy az ÉRZÉS is elő tud jönni benne ilyenkor. Kincs most minden mondat, mert tapint6ó a bennük lüktető bölcsesség. A barátaikkal is jókat szórakoznak, amikor forgatják. Amikor átadtam, azt javasoltam, hogy folytassák, és írják ők tovább. Egy kedvenc mondat a lánykámtól, úgy, ahogyan első osztályosként írta nekem. A válás után igazán mély ponton voltam lelkileg és anyagilag is. És a csöpp lényomtól egy naplót kaptam ajándékba karácsonyra, ezzel a beírással - ahogy ő írta: "Kivánog jó Pasit és Ha TE IS AKKAROD SZERELMET, jó munkát és még több barátot!!!!!!!!!!!!! SZERETETTEL: Rebus"

Most is nap, mint nap kapok tőlük olyan gondolatokat, ami az életem legvalóságosabb önismereti kurzusa. A közös életünk olyan terep, ami valódi személyre szabott lehetőségeket teremt. Ezért is nevezem őket az mestereimnek, mentoraimnak. Persze ehhez szükséges a nyitottság, az éberség, az őszinteség, a kölcsönös elfogadás és a valódi szeretetünk. Az elmúlt két hónapban például a fiam életében zajló változás mentén olyan mély beszélgetések születtek, amelyek visszamenőleg gyógyítják a 13 éve elmúlt válás miatt bennünk lévő lát6atlan sebeket. Sőt! Értéket teremt bennünk, közöttünk és körülöttünk 1aránt. Gyógyul a múltunk, és közösen átírjuk a mintákat, amit kaptak, és átíródik a jövőnk.

Minden gyerek képes erre. Legyetek éberek, általuk a bennünk élő belső gyermek is 1ségben marad a lát6atlan világgal. A legyintés helyett emlékezzetek velük arra, hogy sosem vagyunk 1edül. Legyetek kreatívak. Mindegy mekkorák a gyermekeitek. S leginkább legyetek nyitottak, mert Ők a legtisztább tükrei a fejlődésünknek, a gyógyulásunknak. Közösen könnyebb megtörni elavult mintákat, átírni értelmetlen szabályokat, kitörölni akadályozó gondolatokat, mondatokat. Örömteli dolog 1gyütt felfedezni, hogy élni jó, és nagyon örömteli 1ütt megélni a megbocsátás és a hála gyógyító, helyreigazító erejét.

"Ha hiányzik a kölcsönösség, akkor az események, mint a folyó medrében a kavicsok, lerakódnak kettőtök közé. Mivel a folyamat öntudatlan, másnap, harmadnap is lerakódik egy kavics, és mire a gyermeked a kamaszkorba lép, nem érted, miért vannak köztetek áthatolhatatlan falak." 
A. J. Christián


Gyakorlat:
Hálás vagyok A GYERMEKEIMÉRT, minden általuk és velük 1ütt megélt élményért. Hálás vagyok mindazért az örömért, amit kaptam és kapok velük és általuk. Hálás vagyok a sírásokért,  a nevetésekért, a csendekért, a vitákért. Köszönöm az aranyköpéseiket, amik éberen tartanak nap, mint nap, és melyek nélkül nem lehetnék az az ember, aki most vagyok. És hálás vagyok a szüleimért és a családomért.

Az öröm legyen veletek!
Csajági Ildikó
örömtréner

Ui:
Szer-víz/terápiák menüpont alatt találtok részletes információt a konzultációs kezeléseimről. Csemegézzetek belőlük.
A választás után telefonáljatok (+36-70/625-11-98), hogy megbeszéljük a találkozó időpontját.
Szeretettel és jókedvvel fogadok mindenkit. 

Childikó

Fotók: Az angyalkás képen az alábbi kívánságot írta nekem a lányom:

ÉN NEKED ASZT KÍVÁNOM
HOGY ÉJ BOLDOGAN
HOGY LEGYEN SOK SOK BARÁTOD.
ÉS LEGYÉL SZERELMES, ÉS
ÉJ VELE BOLDOGAN!!!!!!!!
K Í V Á N J A  N E K E D
REBUS ÉS AZ ANGYALOK
2003. 06. 05. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.