2016. március 20., vasárnap

Figyelek...

"Miben segíthetek? Elfáradtam. - válaszoltam. Azt nem csodálom." - így indult az első találkozó annál az embernél, akiről köztudott, hogy többet hallgat, mint beszél. Akkor is hallgatott és figyelt engem. Sok helyen jártam már, és volt, ahol azt éreztem, mintha kutakodnának "bennem", miközben az orra alatt hümmögött a "segítő". Itt viszont egyre nagyobb nyugalom szállt meg. Ezt onnan is tudtam, hogy KEVESET BESZÉLTEM én magam is. Percekig ültünk csendben egymással szemben, amikor egyszer csak a "semmiből" egy nagy sírás szakadt ki belőlem. Hagyta. Amikor a kezét finoman a fejemre tette sírás közben, lassan-lassan elchitultam. Ránéztem, és már nevettem:Van hely a beépített szekrényeidben az elnyűtt egómnak? Már unom a saját sztorimat. - mondtam. Ha letudod venni - és elmosolyodott. 2003-at írtak akkor. Mindig mondta azt is, hogy "csak" gyakorolj - MEG FOG TÖRTÉNNI. 

Ő az, aki mellette azt tanultam, hogy mi az a FIGYELEM. Addig is olvastam erről sok helyen, ám mindig összekevertem a koncentrálással. A következő évek a gyakorlással teltek, és ez a mai napig tart. Figyelni a légzésre, a mozdulatokra, a gondolataimra, az érzéseimre, és mindezt összhangba hozni a környezetemmel. Nagyon hálás vagyok, minden élményért, akár kényelmes, akár kényelmetlen volt. Ezeknek köszönhetem ugyanis, hogy megjelent bennem az igény arra, hogy abba akarom hagyni az agyalást. Sőt! Mára ez az egyik "szenvedélyem", hogy folyamatosan ÁTADNI minden felismerést, gondolatot, és éberen várni a lehető legjobb megoldást. 

Mindig viaskodott bennem a szűz jegy összeszedett, olykor merev rendezettsége, és az ikrek jegy légiessége. Szerencsére kibékültek :) Amikor figyelek, akkor minden befolyásolástól mentesen vagyok jelen. MINDEN gondolatot érzést, MEGENGEDEK. Éppen ez adja a folyamatos fejlődési lehetőségeket is. Valóban mentes vagyok az irányítani akarástól, valóban megengedő vagyok magammal és másokkal szemben? Blablabla. Olyan ez az állapot, mintha a folyópartról szemlélődnék. Figyelem, hogy  "mi-úszik-a-vizen". Van, hogy elidőzök egy érdekesebbnél, vagy akár félelmetesnél, még ítélkezem is - de igyexem, hogy ne cuppanjak rá semmire és senkire. Ebben segít a megbocsátás is. Amikor észreveszek egy ítélkezést magammal vagy másokkal kapcsolatosan máris indul a "lemez": Bocsánat-sajnálom-kérlek-bocsáss meg-ALAKULJON-ÚGY-AHOGY-MINDENKI-SZÁMÁRA-A-LEHETŐ-LEGJOBB.
Így tud most lépésről-lépésre megszületni, a Hála7fő - Hála Hétfő program is.

"Máris a gyógyulás útján járok. A megbocsátásra való képességem indítja el a gyógyulásomat. Hagyom, hogy a szívemből áradó szeretet átmosson, tisztítva és gyógyítva a testem minden porcikáját. Tudom, hogy megérdemlem a gyógyulást" - Louise L. Hay pozitív megerősítések egyik kártyáján találtam ezt, és teljesen összefoglalja számomra azt, ami mentén meggyógyultam, és ami mentén azóta is haladok. A megbocsátás, a hála és a köszönet alkotja az április 4-től induló Hála7fők tengelyét.

Mi az, ami biztosan NEM lesz az együttléteken?
  • Nem lesz analizálás.
  • Nem lesz egymás elemezgetése.
  • Nem fogom senkinek megmondani a tutit.
Amire számít6sz:
  • Önmagad is felfedezed, hogy mi az, ami szeretni való benned.
  • Megalkotod a saját erőt adó gondolataidat.
  • Meglátod önmagad a mások történeteiben.

Mielőtt a pozitív szavak erénycsőszei fáklyás felvonulást szerveznének a fenti pár mondat ellen, szólok, hogy jómagam is a pozitív megerősítések lelkes hírnöke vagyok. Sőt! Az alkotásaim fő témái. Ám amikor valamiről el kell dönteni, hogy kérem, vagy NEM KÉREM, akkor ott helye van a nem szónak. A csodák tanítása által gyakoroltam be, és alkalmazom ma már bátran. Ugyanis a megkülönböztető figyelemmel karöltve jár az, hogy el tudjam dönteni, mikor érzem magam jól, a bőrömben, és mikor NEM. Mestere voltam az érzéseim és a szükségleteim elfojtásának. Szerencsére ennek vége. 

Ha megszületett benned a POZITÍV DÖNTÉS,  és velünk 1ütt felszabadultan kívánsz haladni és átlépni a nyár örömteli pillanataiba, akkor ne tétovázz. Vegyél egy mély levegőt, és tedd fel magadban egyszerűen a kérdést, hogy csatlakozol-e hozzánk: IGEN vagy nem. Majd csendesen figyeld az ÉRZÉST, és cselekedj.


Köszönöm, ha már regisztrált tagként olvastad ezt a levelemet. Aki pedig a részvételi díjat is eljuttatta hozzám, tuti megkapja azt az AJÁNDÉK füzetet, amit saját kézzel készített rajzaimmal díszítek. 

Sok szeretettel és jókedvvel fogadok mindenkit!
Csajági Ildikó
örömtréner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.