2016. február 24., szerda

Ajánlom magam 2. fejezet...

Teljesen megtetszett, ez a belső erőt növelő két szó: AJÁNLOM MAGAMAT. Javaslom, hogy próbáljátok ki, és figyeljétek meg, hogy milyen érzések, élmények, emlékek, kérdések bukkannak fel bennetek. Akár le is ír6játok őket. Játszunk egy kichit! Külön-külön szólok most hozzátok. Tehát:

1. próba: Mondd ki magadban, bármi más tevékenység közben - és figyeld, hogy mit érzel: AJÁNLOM MAGAMAT.
Nálam ez egy "jó-jó-de-most-mi-van?" kérdésbe torkollott. Oda se hederítettem magamra, hiszen a figyelmem szanaszét tekergett. 

2. próba: Most tegyél le mindent a kezedből, állj meg stabilan, vagy kényelmesen ülj úgy a széken, hogy a talpaid a földön pihennek. Egy mély sóhajjal fújd ki a levegőt, majd lassan, tagoltan ismételed el 3szor is: AJÁNLOM MAGAMAT.
Bennem a harmadik kimondás után már nagyobb nyugalom lett jelen. Azért még az egóm is bepróbálkozott:"aztán-mi-az-amit-ilyen-bőszen-ajánlgatsz". 

3. próba: Most próbáld ki úgy, hogy keresel egy nyugodt helyet, ahol magaddal lehetsz, és senki nem zavarja meg a nyugalmadat, kb 5-10 percig. Lehet akár a szabadban is a friss levegőn. A légzésedet figyelve engedd, hogy elchituljanak a gondolataid, és a mögöttük lévő csendben ismételed el: AJÁNLOM MAGAMAT. 
Amikor így tettem, akkor egy méltóság érzet, és az ehhez kapcsolódó egyenes tartás jelent meg bennem. Éreztem, ahogy a fejemet és a tekintetemet finoman beállítottam, mint az autóknál a reflektort, hogy jó szögben világítsa meg az utat. A szemeimet nyugodtan legeltettem körbe a tájon. A vállaim, a karjaim lazán pihentek. Azt éreztem, hogy tettre kész testhelyzetbe kerültem. Egy gyengéd erő járta át a testemet és a gondolataimat 1aránt.

Így született ez a folyatásos írás 5let. Észrevettem, meghallottam az inspirációt, majd cselekedni kezdtem. Akkor (február 3-án) a facebook csoportomban - a DzsojLájf!...azaz Az Örömteli végtelenbee és tovább - pár mondatban  be is mutattam. Átéltem, hogy milyen érzés az, hogy AJÁNLOM MAGAMAT, nem "azért, mert", nem "akkor, ha, nem "addig, amíg", hanem csak úgy. 
S most megint abból az örömből ZEN-élek, amitől a Ti lelketek is feléled. S át is térek az "azért mert"-re és az "akkor, ha"-ra :) Mert ez is hozzátartozik ahhoz, hogy minél többen éljünk felszabadultan.

Nem is régen az a gondolat villant fel bennem, hogy még mindig kevesen tudják, hogy mi történt velem, és hogy mi a "titka" annak, hogy visszafordít6atlanul magam mögött hagytam a gyógyít6atlannak diagnosztizált autóimmun betegséget. Szó se róla, hogy fontos tapasztalatokat adott. Teljesen bizonyos számomra, hogy az örömteli életet választom minden körülmények között a hátralévő időmre. S ahogyan telik-múlik az idő, formálódik bennem a gondolat, hogy milyen módon tudom továbbadni az élményeimet. 

"Katalizátor vagy"- mondta velem kapcsolatban egy barátom sok évvel ezelőtt. Mivel mindenben szinte azonnal analógiákat látok, így klasszul eljátszottam evvel a jelzővel is. Persze, hogy katalizátor vagyok, hiszen az emberi kapcsolataink kölcsön6ása során 6ással vagyunk egymás életére. Elővettem az általános értelmezést, és elolvastam, hogy mit írnak az szótárak és a hivatalos magyarázatok erről a szóról. Klasszul összefoglalja azt, amit fontosnak tartok a segítő munkám során. Örömtrénerként abban támogatom a klienseket, hogy fel tudják ismerni a pillanatnyi állapotukat, majd képessé váljanak a saját ritmusuk szerint haladni, élni, fejlődni, szeretettel kapcsolódni vagy külön válni.

Ajánlom magamat, a személy konzultációimat. A kapcsolatom a belső nyugalmammal a tengelye az együttléteknek, amely a legszélsőségesebb helyzetekben is képes egyensúlyban tartani a változások menetét. Feltérképezzük a beszélgetések/kezelések mentén a "káros" összetevőket az életedben. Majd más nézőpontból tekintünk rá a 7köznapokra, és egy kis örömöt "cseppentünk" a monoton tevékenységekre. Így csökkennek a kellemetlen mellék6ások, és máris megváltozik a hangulatod, és így a környezeted is más színben kezd tündökölni. 

Azért, hogy megtudd, miért érdemes velem találkoznod, kattints a linkre és 


Ha úgy érezed, hogy rád férne egy kiadós beszélgetés, és szeretnél tisztábban látni a pillanatnyi helyzetedben, akkor ne habozz. Találkozzunk. Telefonálj, beszéljük meg az időpontot, és haladjunk  - az örömteli végtelenbeee bele, és onnan is tovább :)

Elérhetőségeim:

+36-70/625-11-98

dzsojlajf@gmail.com

Szeretettel fogadlak.
Az öröm legyen veled!

Csajági Ildikó
örömtréner




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.