2017. április 23., vasárnap

Mese és valóság...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy chillag szemű lányka. Jól meglepte a fiatal szülőket az érkezésével. Még szinte el sem múlt az üdvözült mosoly a menyasszony arcáról és már ott formálódott a pocakjában a kichi angyalka. Aztán hipp-hopp elröppent az idő, és cserfesen futkosott a felnőttek lábai között. Bármire, bárkire ránézett chillogó kék szemeivel, széttárt karokkal futott oda, hogy magához öleljen mindent és mindenkit. Később fűszállal a szája sarkában kémlelte a felhőket az égen, és figyelte, tanulta, hogy milyen is az élet.

No és most nagyot ugrok a mesében. Oda, amikor egy barátnőm rajzos füzetére rácsodálkoztam. Akkor és ott tudatosodott bennem, hogy a rajz, ami mindig is a szenvedélyem volt, nemcsak gyerekes hóbort. Hirtelen egy felnőtt rajzmeditációs tanfolyamon találtam magam. És mintha sok-sok lakat hullott volna a porba azon a délutánon. Mucsi Tina által egy új korszak kapuja nyílt ki számomra. Sorra kerültek elő belőlem a használaton kívüli értékek. Tina csoportjaiban látványosan gyógyultam. Látványosan, mert olyan alkotások kerültek ki a kezeim közül, amire jómagam is rácsodálkoztam. 

Az autoimmun betegségemből úgy lépegettem át az alkotói, művész pályára, hogy észre sem vettem. Eleinte folyamatosan hárítottam, és régi megszokásból az elégedetlenség szemüvegén át szemléltem magam. Mostanra ez is megváltozott. Tina körül mindig támogató, nyílt és közben puha és biztonságos a hangulat. Segít, hogy ki-ki saját maga is észrevegye a benne rejlő kincseket. Emléxem, pl. amikor először foglalkoztunk az árnyák oldallal. Potyogtak a könnyeim miközben ragasztgattam a képeket, és éreztem, ahogy forrtak össze a lelkem sebei, miközben fényesedtek a poros félelmek. Minden alkalom után más emberként léptem és lépek ki az utcára.

Idestova negyedik éve alkotok azzal a könnyedséggel, amit a Tina Rajztanodában gyakorlok és fejlesztek. Tényleg mesébe illő, ahogy átrajzoltam magam a módszereivel. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz. A jobb agyféltekés tanfolyamon pl. a mélyben lapuló főiskolai félelmeim kerültek terítékre. Ugyanis rajz szakos tanítói végzettségem mellett, azokban a napokban fedeztem fel, hogy milyen masszívan befolyásolt az életemben az a negatív hitrendszer, hogy "nem-tudok-rajzolni". Számomra "csak" firkálás volt az, amit chináltam. Ez is megváltozott azóta. Sőt!

Az első áttörést a Dzsojlájf oldal megszületése hozta. Az arculatomba és a tevékenységeimbe kezdtem felvállalni, hogy szeretek rajzolni. Aztán alkotócsoport tag lettem, és minden hónapban más-más rétegembe eresztették bele a gyökereiket a formák és a színek. Szaporodtak a rajzos betűk, és idén januárban ezt mondtam ki nyíltan: "Azt kívánom, a rajzaim a megélhetésem alapját képezzék, nem tudom, hogyan és miként, de nyitott vagyok minden megoldásra." Örömmel készítettem egyedi, személyre szóló mantrákat. Ám ez a fordulat, ami idén januártól történt velem, egy fantasztikus csoda. 

Elkészült a Játssz MA kártyacsomag. Ez az első olyan komplex alkotásom, amely esszenciálisan KÉPviseli azt, aki vagyok. Összefonódik benne a tréner, az alkotó és a 7köznapi ember. Azt érzem, ez a pakli kivonata annak az útnak, ami mentén elfogadtam önmagam. Amikor anno az autoimmun betegség miért-jéről kérdeztem eltorzult ábrázattal és sajgó ízületekkel egy szakértő barátomat, azt mondta, hogy "ez a hited próbája". Miközben a kártyám lapjai készültek minden nap erősödött bennem a nyugalom és az öröm. A játszma és dráma mentes életre törexem, és tárt karokkal fogadok minden helyzetet ehhez.


A Játssz MA lapokat tartva a kezemben chitulnak bennem a "viharok", és magam is arra emlékezem, hogy az élet egy nagy játék. Aktiválom a belém rejtett értékeket. Teljes bizonyosságot szereztem arról, hogy a betűk rajzolása, a minták születése, a formák lát6óvá tétele boldoggá tesz. Elfogadom. Sőt! Megengedem az ezzel karöltve járó dúsgazdag életemet. Köszönöm Tinának a folyamatos biztatást. Egy újabb fejezet kezdődik az életem naplójában, amelyhez úgy érzem a Tündérliget Klub számtalan 5lettel fog hozzájárulni. Dejóóóó, dejóóóó, dejóóóó!!!

Gyakorlat:
A korlátozó hitrendszereket, az élő Hit alkotásaira cserélem. Hogyan? Nyitott szívvel és tárt karokkal szemlélem a lehetőségeket. Tanulom az örömteli életet. Hagyom, hogy a Mindenség áramoljon bennem, velem, általam és körülöttem. És amikor itt a cselekvés ideje, a tettek mezején táncolok, alkotok veletek.

Örömteli életet chinálok és kívánok!
Csajági Ildikó
örömtréner

Ui: Kattintsatok a Játssz MA kártya csomag kifejezésre, és részletes információt találtok arról, hogy mi is ez valójában.
Szeretettel:
Childikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.