2015. július 21., kedd

Kedves Nap-L-OMmmmm...

1995. december 2. hajnal 4:20

"Mivel képtelen vagyok lecsendesíteni az agyam, ezért néhány dolgot leírok. 
Ezeket már rég cipelem."

Ezekkel a sorokkal "indult" tudatosan az a szokásom, hogy kiírom magamból a feszültséget okozó gondolataimat. Akkoriban ennek nem tulajdonítottam gyógyító vagy terápiás jelentőséget. Sőt! Eleinte gyerekesnek is tartottam és szégyelltem is, hogy milyen buggyant dolog már ez. Mivel gyerekként is mindig voltak naplóim, olyan amibe beleírtam a verseimet, a 7köznapi élmények egy részét, így teljesen az "olyangyerekesvagy" címke mögé raktam ezt a típusú kommunikációt. Ma már tudom, hogy egy nagyon 6ékony gyógyulási eszköz a naplózás.

Sajnos nincsenek már meg a gyermekkorom feljegyzései, pedig élmény lenne visszaolvasni az akkori életem pillanatait. Most miközben írni kezdtem ezt a bejegyzést, jutott eszembe az egyik versikém. Így maradt fenn az emlékeimben (7-8 éves lehettem): 





Karácson, karácsony,
vajon mit hoz nékem
az én mikulásom.
Babát hoz vagy labdát?
Nem kell nékem labda
se gyönyörű baba,
csak, az, hogy mindig 
a jókedvemben
jöjjek ide haza.


Készül, chiszolódik egy új fejezet/fül/oldal ide a DzsojLájf "rezidenciámba" a többi írás mellé.  Ehhez az alkotáshoz a tengerparti nyugalom és az elfogadó baráti hangulat ideális közeg. Rendezgetem a papírjaimat, lapozgatom a naplókat.

Zárójelben jegyzem meg, hogy július 17-ről 18-ra virradó éjszakát a szabadban töltöttem a közeli öböl védelmében. A hajnali kábulatom, a napfelkelte meg6ó élménye és az okos telefonom oktalansága együtt szülte meg azt a helyzetet, hogy egy nappal korábban kürtöltem világgá a fiam születésnapját. Amikor ez nyilvánvalóvá vált számomra, rám tört a "hibáztálmegint" nyomógombom rikoltása.

A jókedvű társaság és az "írásmániám" mind, mind segítettek, hogy tova illanjon belőlem a feszkóóóó. Természetes tevékenységemmé vált az írás, és már nem bántom magam ezért sem. Sőt! Örömmel teszem, hiszen a tevékenységeim és a gyógyulásom szerves részéve nőtte magát. Hagyom, hogy újra és újra megszülessen az a formája, ami a magam örömén túl, a mások örömét is szolgálja.

Gyakorlat:
Rendszeresen ránézek a szokásaimra. Hajlandó vagyok változtatni újra és újra. Azokat a mintákat, amelyek építenek, buzdítanak, fejlesztenek azokat megtartom, amelyek akadályoznak, azokat pedig szélnek eresztem. Itt és Most! 

1 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post!

    Giúp các mẹ giải đáp thắc mắc cách trị giun kim ở trẻ em không hay trẻ bị ho thì trẻ mấy tuổi thì tẩy giun hay trẻ bị viêm phế quản với trẻ 5 tháng tuổi biết làm gì như thế nào hay trẻ mấy tháng mọc răng có tốt cho trẻ không hay bổ sung vitamin d cho trẻ sơ sinh bật máy lạnh máy quạt hay không hay thực phẩm giàu sắt hay có nên cho trẻ ngồi xe tập đi hay cách chữa nấc cho trẻ sơ sinh không bật đèn sáng thì có nên băng rốn cho trẻ sơ sinh khi ngủ hay bé 9 tháng chưa mọc răng bằng mật ông hiệu quả hay có nên dùng miếng dán hạ sốt cho trẻ hay không hay ngậm vú giả trẻ em thì tham khảo có nên cho trẻ ăn nước xương hầm hay không hay có nên nêm gia vị cho bé ăn dặm hay không hay mua hàng giá rẻ trực tuyến trên ebay thì tham khảo mua hàng trên ebay hay cháo hạt sen ngon cho trẻ với cháo hạt sen cho bé tốt nhất ăn dặm hay sóng wifi có ảnh hưởng đến trẻ sơ sinh không hay nao tre ko hay trẻ chậm mọc răng phải làm sao có sao không hay trẻ 5 tháng tuổi ăn được hoa quả gì có sao không.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.