2015. április 8., szerda

Alkotni jó...

Részlet a DzsojLájf  Nap-L-Ommmmból...a tegnapi "mai" nap :)
Élmények a "kulisszák" mögül - ahogy a 7köznapi kísértések helyett, a nyugalmat választom.

Ma reggel  - :) :) ez tegnap volt; szerk. megjegyzés :) :)  - épp kezdte volna az egóm a régi lemezét, hogy "nem vagy elég hatékony", amikor elchíptem. Lassítottam a lépteimen és a légzésemet, a járásomat kezdtem figyelni. Aztán követtem a közlekedést, a forgalmat - a testi épségem miatt is célszerű - és a napi csoda-mondatom ismételgetésével áthangolódtam a "mi van most"-ra. ( Arról, hogy mik ezek a csoda-mondatok a Csodáim oldalon találtok további részleteket.)

A megerősítő mondatoknak ez a jelentősége számomra, hogy amikor pampogni, háborogni kezdene az egó, akkor megkapja "elme-mózsia"-ként. Lehet ez magad által alkotott mondat, vagy bármi feltöltő, megnyugtató szöveg. Ahogy a Ho'oponopono is tanácsolja: tisztogasd az elméd. Aki keres, az talál magához illőt - mondatot, embert, helyzetet. Van, amikor egyedül kell megoldanunk egy szitut, előfordul, hogy valaki segítségére van szükségünk - pl. egy barát, egy terepauta, egy társ személyében, és olyan helyzet is akad, hogy egy csoport ereje visz át az adott pillanaton. Ez is figyelés, gyakorlás kérdése. Nem jön az anyatejjel együtt :)

Gyakorlás nélkül sajna nem pottyan az ölünkbe az éberség. ÉRZEM-TESZEM, "érzemteszemérzemteszem" - és a számunkra legjobb helyen leszünk, a legjobbkor - és utólag mindent meg is értünk. Mindent a maga idejében. Bár mindig minden a maga idejében van - no, de ezt most nem vesézném tovább. Ma tudtam, éreztem, hogy legszívesebben rajzolgatnék csak - ilyenkor még éberebben figyelek a napi csoda-gyakorlatra, mert így a kísértés elemezgetése helyett, örömtelien telik el az az idő is, amíg le nem ülhetek a színeseim mellé. Félreértés ne essék, a masszázs is a kedvencem, de az egó bármi miatt képes hisztizni. No, de nem volt esélye :) Két masszázs között készítettem pár névjegy kártyát is. A békém kedvéért. Legközelebb majd azokat is megmutatom.

Amikor délután hazaértem, előkerült egy befejezetlen kép, - még januárban elkészült a vázlata - és színezés, rajzolgatás közben egyre nyugodtabbá váltam.
Íme a kép:

Piros lett a nagy méretű csukott száj, mintha azt sugallná: CHIttttt - és közben az elme chittjével mi van? Kerepel, instruál - nem baj, mert az alkotás közben egyszercsak ELNÉMUL: beszippantja az alkotás maga. Vagy nem - az sem baj. Te milyen alkotás közben "tűnsz el" ? Mi az, ami közben megszűnik körülötted a világ? Lehet ez a munkád közben is - de ha autót vezetsz, akkor célszerű a forgalmat éberen figyelni, sőt!!!

Gyakorlat:
Alkotok. Abból, ami a közelemben van. Alkotok salátát, sminket, egy céges ajánlatot, képet, dekorációt, tiszta teret, ékszert, finom teát, új útvonalat. farakást, veteményes kertet - higgadtan, arra figyelve, amit éppen teszek. Feltöltődöm. A légzésem, a mozdulataim lassulnak, gondolataim chitulnak. Betegség és sérülés nélkül is megengedem magamnak a kikapcsolódást.

Örömteli alkotásokat kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.