2015. február 21., szombat

NAP-L-OMmmmm...napi gondolataim lomtára

...Hogyan lehet teljes harmóniában élni a 7köznapokkal? 

Nekem akkor sikerül, hogy ha a visszatérő sziruációkra nem legyintek, hogy "óóómáánmegint-énezttudtam", hanem a kívánchiságom és éberségem edzőjeként rácsodálkozva: Óóóóóóó, már megint?

Hm, és ilyenkor fontos nékem a nyugalom, a lassulás, hogy nem reflexből reagálva fusson végig a program. Ilyenkor a mindenkibe gyárilag beépített, figyelő-radar éberség élesítője működésbe lép.
Ha mindenkiben benne van, akkor ugye ez alól én sem vagyok kivétel. Sőt! Te sem. Legfeljebb nem használjuk :) A fő, hogy bennünk van! Hála annak a magosságos Jóistennek! És tényleg, neki hála :)


Hányszor "tüzeltemchípőből" - és olykor még mostanában is a finomhangolás helyett. Mit jelent nekem a hangolás? Például:

Nooo agyalás!
Nooo, hogy "mitüzeneznekem".
Nooo körtelefon, hogy "képzeldmitörtént".
...ilyen balgaságokkal nem risztom el az éppen közelgő örömteli átváltozást :) Ha mégis, Hm,akkor vállalom a következményeket: ismétlődik a szitu - máshol, máskor, más szereplőkkel.

Az Égiek fárad6atlanok, szerencsére, és nagyon kreatívak, hogy mi minden körülmények között visszataláljunk ahhoz, ami mindig is bennünk, velünk volt-van :) Náluk nincs olyan, hogy "naelégmárannyiszorsegítettünk". Újratervezésben vannak állandóan :) Mázli :)

Gyakorlat: 
Éberen fülön chípem a sürgető gondolataimat, a kapkodó mozdulatokat, a megoldásokkal zsonglőrködő elmémet. Megállok - megbocsátok - és nyugodtan hagyom, hogy megszülessen az új helyzet. Az, ami minden éritett számára a lehető legjobb.

Örömteli varázslatos átalakulásokat kívánok!
DzsIldikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.