2019. június 26., szerda

Szelíd vagyok...

Mielőtt a Játssz MA kártyacsomag elkészült, minden nap írtam egy - egy tulajdonságról. Ami reggel éppen megszólított. És még egy megerősítő mondat is társult hozzá. Íme egy közülük:

SZELÍD VAGYOK
Kinyilatkoztatom, hogy a megbocsátással a szívemből kapcsolódom.
SZELÍD VAGYOKMa reggel elém kerültek ezek a mondatok, és hagytam, hogy továbbépítkezzenek bennem. Szeretem amikor az elemzéseim helyére bekúszik a hála érzése, szeretem, ahogy utat nyit a valódi arcom megszületésének. Hogyan? Észrevétlenül. Van, hogy legördülő könnyek formájában kezdődik. Csak figyelem,  ahogy eltölt a hála, hogy pl."jó itt lenni, ahol épp vagyok". Aztán tódulni kezdenek a képek, hogy kinek és miért vagyok hálás. Nem agyalok, nem rendszerezek, nem akarok semmi okosat belemagyarázni ilyenkor. Engedem, hogy átmosson a hála érzése és közben nem marad ki a megértés. Sőt! A megfigyelés szelíd, természetes következményeként bukkannak fel bennem. 

Azokat is megfigyelem, és érzem, ahogy egyre nyugodtabb lesz a testem. A megbocsátás olyan természetesen  történik, hogy  az ereje és energiája elcsitítja a viharokat is bennem, és másik nézőpontba helyez. Mintha egy folyó partján ülnék közben, és nézem, ahogy folyik el előttem a víz, és látom, ahogy ezt-azt visz magával. Figyelek. És aztán beljebb kerülök. Minden hullámzik, mintha a tengeren ringatóznék egy matracon. Közben a fűnyíró berreg, mert épp a kertet csinosítom. Minden történik. Ahogy benn, úgy kinn is rendeződik a terep. lassan, nyugodtan, szelíden.

Érzem, teszem a dolgom. Figyelek. Figyelem a testem, a felvillanó emlékeket, figyelem a fűnyíró zsinórját, nehogy elvágjam. Kérem az új nézőpontokat, és érkeznek a felismerések. A hálával és a megbocsátással a szívemben lassan, nyugodtan tovább is engedek minden felkavaró gondolatot. Újra és újra megbocsátok magamnak. Semmi baj! A működő lépésekre gondolatban áldásomat adom és megtartom, ahol pedig változásra van szükség, megnyílok az ismeretlen felé. És ahogy a kertben rend lett, miközben tekerem fel a fűnyíró zsinórját, a legijesztőbb gondolatok helyére és megérkezett a hála. Dejóóóó! Alakuljon továbbra is minden úgy, ahogy mindenkinek a legjobb. 
...és ez elvégeztetett...

Nagyon boldog napot chinálok és kívánok!
Szeretettel:
Childikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.