2017. október 2., hétfő

Megbocsátok...

Amikor anno a lelkivezetőm tanácsára egy intenzív megbocsátós gyakorlatot végeztünk - mindenki annyi napon át tette, ahány éves - egy csokor csodát kaptam ajándékul az élettől. Szokásommá vált. A gyógyulásomkor szinte automatikusan ismételtem - már, mint egy mantrát, zsolozsmát. Egyik évben például, amikor belekezdtem egy 21 napos ciklusba, azaz 21 napon át minden reggelt úgy indítottam, hogy végigmondtam a lentebb található megbocsátás "versikémet", az történt, hogy a harmadik napon  egy régi kedvesem találkozni akart velem.

A kapcsolatunk vége után is megmaradt a barátság, így ebben semmi meglepő nem volt számomra, szeretettel váltunk el. Írtam neki, hogy most sajnos nem tudunk találkozni, mert olyan programom van. Erre küldött egy sms-t:"Csak bocsánatot akartam kérni, mert most jelent meg bennem, hogy mennyi fájdalmat okoztam anno neked, amikor együtt voltunk." A döbbenet után válaszoltam neki, hogy megbocsátottam akkor is, és most is megbocsátok. S ha már itt tartunk, én is bocsánatot kérek tőle, ha öntudtalanul vagy szándékosan megbántottam volna bármivel is.

Az alábbi szöveg mostanra olyan nekem, mint egy háttér zene, és ha olykor feszült helyzetbe kerülök, azonnal "felhangosítom". Ha tehetem, akkor hangosan is elmondom. Ha nem, akkor magamban a figyelmemet erre a gondolat füzérre fordítom: "Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. Visszadadom, visszakérem. Megbocsátok, megtisztulok. Bocsánatot kérek. Szabad vagyok. Sajnálom. Szeretlek. Bocsáss meg. Itt és most álljon helyre az Isteni Rend, benned, bennem és körülöttem."  Valahogy így.  Lassan, nagy szünetekkel, mélyeket sóhajtozva, hagyom, hogy felbukkanjanak arcok, képket és tovább lélegzem. Vagy sírok, amit épp előhoz. Hagyom, hogy áradjon bennem.

Ha úgy érzed van olyan "borús felhő", kényelmetlen helyzet, morcos viszony, bármi aggodalom az életedben, amit szívesen rábíznál a szélre, hogy fújja tovább, aza a JóIsten tenyerébe tennéd, akkor "olvasd rá" a megbocsátás szavait. És hagyd, hogy a csoda megtörténjen, azaz, hogy a szeretet megnyilvánuljon. Nem tudjuk hogyan, de megérkezik. Mindig. "A csodák között nem léteznek nagyság rendi különbségek. Nincsenek "nagyobb" vagy "bonyolultabb" csodák. Minden csoda egyforma. A szeretet mindig a legteljesebben nyilvánul meg." (A csodák tanítása; 1. alapelv a csodák alapelvei közül)


 Ha van kedved, próbáld ki Te is. Íme a szövegem:


Bocsánatot kérek mindenkitől, 
akit öntudatlanul, vagy szándékosan
gondolatban, szóban, tettben,
mulasztásban
 valaha is, az idők kezdete óta
 megbántottam.
Sajnálom.
...
Megbocsátok magamnak.
Megbocsátok mindenért.
...
Megbocsátok mindenkinek, 
aki öntudatlanul vagy szándékosan
gondolatban, szóban, tettben
mulasztásban
valaha is, az idők kezdete óta
 megbántott engem.
...
Megbocsátok.
Szabad vagyok.
Megbocsátok.
Szabad vagy.
...
Kérem, hogy minden szenvedés, 
félelem és fájdalom 
ami ezáltal keletkezett
bennem, másokban, 
közöttünk és körülöttünk, 
az váljon fénnyé, szeretetté, bölcsességgé.
...
Visszaadok szeretettel és megtisztult formában mindenkinek mindent, 
ami nálam van, és az övék.
...és...
Visszakérek szeretettel és megtisztult formában mindenkitől mindent,
ami másoknál van, és az enyém.
...
Álljon helyre az Isteni Rend,
Benned, bennem, bennünk,
közöttünk és körülöttünk.



Történjen minden a lehető legjobban, 
úgy, ahogy az minden érintett számára a lehető legjobb.
...
A változások szolgálják 
mindenki pozitív fejlődését.
Lassítok. 
Lelassítom a légzésemet, 
a gondomataimat, a szavaimat
és a tetteimet. 

...
Jelen vagyok. 
Felismerni a felbukkanó félelmeket. 
Kérem és elfogadom a
Szeretet
helyreigazítását. 
Alakuljon minden  
a Legmagasztosabb Renddel, 
az Angyali Seregekkel,
és a 7köznapokkal teljes összhangban.
...
Felajánlom (átadom) kéréseimet.
Legyen, ahogy lenni-e kell,
minden Érző Lény felébredésére,
megszabadulására,
és beteljesült örömteli életére.
Atyám, a Te Akaratod teljesüljön. 
Ámen
...
ÁldásÁldásÁldás
...
Köszönöm
...
Mindez megtörtént,
megtörtént,
megtörtént.




Bánj vele szabadon, azaz, szabd magadra. Te úgy használd, ahogy NEKED A LEGJOBB! Alakítsd úgy, ahogy neked komfortos: átírhatod, hozzá tehetsz, választhatsz más kifejezéseket, amitől, amivel neked gördülékenyebb. Illeszthetsz bele konkrét személyt, ami sokszor segített a kapcsolat gyógyulásában. És használhatod így, ahogy van. A lényeg, hogy chináld, és tegyél egy próbát, hogy mi történik, ha 21 napon át HASZNÁLOD. Bárhol, ha rád tör valami aggodalom, ha valami megijeszt, feszültséget okoz benned, arra "ráolvashatod". Becsomagolhatod vele képzeletben a nem kívánatos szituációt, és egy jó mély sóhajjal fújd ki, és engedd el. Lélegezz be a helyére nyugalmat és jókedvet. Addig és annyiszor ismételd, ameddig és ahányszor csak felbukkan a zavaró érzés. Lélegezd át magad az örömteli életedbe.

Jómagam mikor használom?
  • Amikor az aggódás kezdene elindulni a gondolataimban, és ezzel sikerül megállítanom.
  • Ha szétvet valami hír. Ilyenkor van, hogy a hoponoponót ismételgetem, mint egy kompakt harmonizáló "szert", hogy minél gyorsabban kicserélődjön az ijesztő gondolat az elmémben. illetve, hogy ne tudjon mélyre szállni bennem a félelem.
  • Ha olyan személy jut eszembe kósza gondolata formájában, akivel konfliktusom volt, akkor elküldöm ezt a "versikét" képzeletben hozzá.
  • Előfordul az is, hogy fordítva működik: egyszer csak hallom, hogy magamban kántálom, pedig látszólag semmi helyzet nem indokolja. Nem kezdek el gondolkodni ilyenkor, hogy "miért-kiért" indult el bennem a mantra. Hagyom, hogy mossa a szívem és a lelkem.
  • Amikor számomra kényelmetlen szituációba kerülök, akkor miközben beszélek, belül , magamban beindítom ezt a "versikét. Háttérzeneként.Villám gyors a hatása.
  • Olyankor is alkalmazom, amikor megérzem, hogy a felszabadultságom, a természetességem megijeszt vagy zavar másokat. Szép átmenettel kiegyenlítődik bennem és körülöttem is hangulat. Vagy felismerem, hogy nincs ott helyem, és könnyedén továbbállok.
  • ...és bármikor, csak úgy, minden ok nélkül...
Edzés:
A megbocsátás az egyetlen feladatom. A megbocsátás kiszabadít, felszabadít és megszabadít. Tisztelem magam és az életem, és így felemelem a környezetem. Minden mosoly fényesíti a ragyogást benned, bennem, közöttünk és körülöttünk. Mosolyogjunk együtt többet.

Kívánchian várom a tapasztalataitokat. Örömmel fogadok róla leveleket a oromkepek@gmail.com címemre. Örömteli életet kívánok.

Az öröm legyen veletek.
Csajági Ildikó


Illusztráció: Faerie Magazine

Fontos!

Minden írás és alkotás, ami ezen az oldalon található az a saját személyes inspirációm és tapasztalatom terméke. Egyik sem helyettesít szakirányú kezeléseket, orvosi ellátásokat vagy terápiákat. A blogom általános hangulatjavító felület. Mindenki a saját felelősségére használja az itt található információkat, és saját maga vállalja a tetteinek a következményeit is. 
Örömteli és békés szép napokat kívánok mindannyiunknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.