2016. december 12., hétfő

Nincs kerítés...

Egy furcsa mesére ébredtem. Íme. Egy kislányról....

Lehet, hogy kék madár lettem? Emberek szívébe ide-oda boldogságot vittem? Hogy tehettem, hogy lehet, hogy ennyi szívet megmentettem? Én biztos nem, hiszen tudom, hogy Atyám eszközeként jöttem-mentem. És látom, hogy mindenki ugyanilyen. Hogy nem veszik észre, amikor a kék szemeimbe néznek, hogy az ő kékségük színe is ott ragyog az enyémben? Hogy az Ő Nyugalma árad belőlem, és az Ő Jókedve terjed szét a sejtjeinkben. Miért gondolják azt, hogy az enyém szebb, hogy ez "csak" nálam, tőlem jöhet? Miért nem értik meg, hogy az, amit bennem felfedeznek az a JóIsten mosolya, Öröme, gyöngédsége? Aki oda kachint mindenki szívébe.

Nekem természetes, hogy minden nap, ha kell naponta többször is, elmegyek a "tisztásra", a mögötte áradó szikrázóóóó kék vízeséshez, és csordultig töltöm a kis vödröm=szívem. Sőt! Bele is merítkezem, jól megfürdetem benne a testem. Tudom, hogy sosem fogy ki. Sűrűn odamegyek, azt játszani, hogy megszomjaztam. Pusztán a találkozás öröméért, a közvetlen közelség megtapasztalásáért. Az örömért. A gyengéd erőért. A biztonságért és a nyugalomért
JóAtyám ott nevet a víz függöny mögött, és mindig vár már rám, és valami ilyesmit élünk 1ütt meg:

Drága gyermekem, minden reggel repes a lelkem, mert tudom, hogy újra megnézhetem ártatlan lényed. Alig várom, hogy meglássalak, ahogy a réten szökellve, dalolva, vödrödet lóbálva bekiáltasz: Megjöttem Apácska. Aztán bepattansz az ölembee, és chicsergésre nyílik a szád, én meg iszom minden szavad. Mesélj, merre jártál? Mit láttál? Kivel beszéltél, és miről álmodtál? És belőled árad, csak árad a szó, és a ragyogás. Minden lépésedet, kósza gondolatodat láttam és hallottam, ám az, hogy mindezt tőled is hall6om, mindig egy fénypont, és 6ártalan Örömömet tovább duzzasztod.

Nem értem én ezt Papa, ha minden gyerek, felnőtt tudja, hogy a boldogság forrásának csapja a JóIsten kertjébe van, tehát itt, akkor miért futkosnak a kapun kívül égnek álló hajjal, hogy "merre-van-merre-van"? Hiába integetek, hogy NYITVA VAaaaaaaN, mintha nem hallanának.  Van olyan, aki a "széléig" még el is merészkedett, és úgy sajnálom, hogy jajveszékelve az ellenkező irányba ered. Jaaaaaa, és az a legviccesebb, hogy észre sem veszik: nincs kerítés. Nem látják, hogy szabad az átjárás. Te érted ezt? Vagy ez egy új játék? Mondjuk engem nem izgat, volt már, hogy beálltam cimborának, hogy a képzeletbeli falat lebontsam, de olyan hamar kifáradtam tőle, hogy inkább fogtam a vödröm, és Tehozzád jöttem. Szóval az úgy volt, hogy megint mindenkit a szemükbe nézve jól megszeretgettem, és a mosolyommal egy kis morzsát Tebelőled a szívükbe rejtettem.
Vagy észreveszik, van nem. Lehet, hogy az öröm forrása, nem a kék madár csodálatos dala, amit aközben hallgatok, ahogyan a kék a szín a szívemben kavarog? Hmmm, én ezt nem tud6om, de azt igen, hogy nekem nem okoz biza' semmi örömet, ha rikoltozva, ütlegelnek szóval, kézzel. Óóó, Apácska, az engem úgy megijeszt! És attól sem lesz csordultig örömmel a lelkem, ha mézes-mázos szóba csomagolja valaki a gondolatai furkós botját, és egy ártatlan pillanatban a képembe törli meg. Na ilyenkor fogom magam és ucuuu-neki, a lehető leggyorsabban beröppenek Tehozzád egy kis helyreigazításra. Kortyolok a kifogy6tlan megbocsátás italodból és máris mindent másképp látok. Jó, hogy a Szentlélek mindig tudja a legrövidebb utat, amin keresztül hazajutok. És az is nagyon klassz, hogy a bocsánatkérő flaskát és a megbocsátóst 1más mellett és könnyen elérhető helyen tartod.

Olyan, mintha a rémült társak nem tudnák, hogy Te Jó Vagy Atyám. Mintha valami mumusnak gondolnának. Deee káááár! Nekem mindegy, ám azt sajnálom, amikor a nevetés, és az ölelés, a Teveled való beszélgetés helyett a menekülést, a munka-mániát választják játéknak. Szerencsére azért rátaláltam arra a stóc pajtásra, akikkel szájról-szájra jár a kacagás, és még a sírásban is az örömünk gyarapszik. Megkönnyezzük 1mást, olykor önmagunkat, és közben 1ütt még erősebben tudjuk, hogy a Te kertedben van a mi otthonunk, ahol mindenféle meglepetéssel elhalmozol minket. Csak győzzem elfogadni :) Nagyon hálás vagyok érte, Teérted. Ugye érted Apácska? No megint virgoncan nyerítek, pedig nem is vagyok lovacska.
És most útra kélek, mert várnak ám ma is a kedves, mókás testvérek. Akit meg morcosnak látok, megint rámosolygok, meg magamban akkor több fényességet kérek. Elköszönök, bár szívesen maradnék. Igeeeen, tudom, hogy mindenhol velem vagy, és elkísérsz Atyám, anélkül már nem is tudnék jókedvűen lenni ebben a muris világban. Néhányan valami karácsonyi ünnepek miatt vágtáznak. Nodeee én meg csodásakat alkotok ma is a Te örömödre, dicsőségedre és kifogy6atlan Szereteted emlékére. Indulok, játszom, CSAK ÚGY...
Ölellek.
Zabolátlan lánykád:Chili

És szívemben a 6ártalan Szeretettel magamhoz ölelem a bennem élő pajkos kislányt. Volt idő, amikor egy sarokba kuporogva figyelte ez a részem, vajon leszek-e az igaz barátja, és kibékül-e vele a felnőtt része? Megbékéltem minden részemmel, és amikor másképp gondolnám, és harcra készülne a vérem, gyorsan kortyintok a bocsánatkérő-megbocsátós flaskából :) 

Az a belső jókedv hozta ajándékul azt a 5letet, 

Kattints a sárgával kiemelt szövegre, és megtalálod a részeteket erről a programról. A leírásban megtalálod a jelentkezéshez az űrlapot is. Kitöltve küld el nekem és amint megérkezik a befizetésed, további gyakorlati infókkal látlak el. 

Ha már ismered, és hallottál erről a 1üttlétről, ám még nem jelentkeztél, akkor itt, most máris megteheted.

Ajándékkal is készülök, azok számára, akik előre befizetik a 2.500Ft-os részvételi díjat. Ha valami miatt közben úgy alakulna, hogy nem tudsz eljönni, akkor a fenti összeget nem tudom visszajuttatni számodra, ám a lehetőséget átruház6od. Erről kérlek, hogy értesíts engem, akár telefonon, akár sms-ben, akár e-mailban. Köszönöm. 

Mesés legjobbakat kívánok mindenkinek. Izgatottan várom a december 30-ai találkozót a sok-sok jókedvű társammal. Alakuljon mindenkinek a lehető legjobban az ünnepi készülődés, maga az ünnepek és jó, ha emléxünk: MINDEN NAP AJÁNDÉK ÉS ÜNNEP. Az én mesémben legalább is :)

Az öröm legyen veletek!
Csajági Ildikó
örömtérner, rajzmediátor

Ui: Ha olvasás közben bevillant egy vagy több barátod képe, akkor bátran küldd neki tovább a levelet. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.