2015. április 15., szerda

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát...

"Amilyen a mosdó, olyan a törülköző"...és még sorol6nánk ehhez hasonló mondásokat.  Régóta itt van velünk és körülöttünk az az információ különböző formában, hogy a körülöttünk lévő világ a bennünk élő visszatükröződése, de az egó/elme mindig keres kivételt. És talál, és még igazolni is tudja. :) :) :) éstuggyaéstuggyaaéstuggya...Sokáig játszottam én is ezt, és az autoimmun utcá(m)ban=az autoimmun betegség(em) kezdetekor evvel a mondattal fogadott a körzeti orvos(om): "A megoldás a betegben van".

A csodák tanítását forgatva már rögtön az elején, a bevezetőben van egy gondolat, ami irányt mutat: 
"A végig követendő általános szabályok tehát a következők. Először is, a gyakorlatokat részletes alapossággal kell elvégezni, a leírás szerint. Ez abban segít, hogy az alapgondolatot alkalmazni tudd minden helyzetre, amibe kerülsz, valamit mindenre és mindenkire, ami, s aki érintett benne. Másodszor; semmiképpen se dönts úgy, hogy vannak olyan emberek, helyzetek vagy dolgok, melyekre a gondolatok nem alkalmazhatók. Ez gátolja a gyakorlást." (ACST - Bevezető - 6.pont - Sarkadi Kriszta fordításában)

És a minap ez a mondat "vastagodott" elém: "A mozgás, az áramlás iránya kettős: a fény behatol a földbe, s a fotoszintézis révén előidézi a növények növekedését. A növény alakja meghatározza, hogy milyen fényminőséget képes bevonzani a földbe. Az eltérő színű virágok más-más tartományát nyelik el és verik vissza a látható színskálának. A kék virágok például azért kékek, , míg mert a kék fényt visszaverik, míg minden más színű fényt elnyelnek; a fehérek ugyanakkor szinte valamennyi látható fényt visszaverik, s csak a fekete hullámokat nyelik el." (Julian Barnard: Bach-virágterápia - A növényi forma szerepe a gyógyításban)



No 100 szónak is 1 a vége, hogy amint kinn, úgy benn, amint fenn egy lenn...söttörőőőő...
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás...terep a 7köznapok helyzetei...söttörőőőőőő...
Nektek ez hogy megy éles helyzetben?

Gyakorlás:
"Ne feledd, hogy amikor találkozol valamely testvéreddel szent találkozás az. Amilyennek őt látod, olyannak látod önmagadat, ahogyan vele bánsz, úgy bánsz önmagaddal is. Amit róla gondolsz, azt gondolod magadról is. Soha ne feledkezz meg erről, mert testvéreidben vagy felleled, vagy elveszíted önmagad." (ACST - Törzsszöveg - 8.III.4.1-5 - Sarkadi Kriszta fordításában)

Ui: ...és nincs kivétel...az az egó játéka...söttörőőőő, söttörőőőőőő...

Fotó: Pethes Zsuzsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.