2015. április 1., szerda

Nem április tréfa...

Pár napja fedeztem fel a naptáram legelső oldalán a következő mondatot:
"Every day is a Miracle!"...továbbra is ÉRZEM az angolt és nem tudom, plussz ebben a mondatban annyi mindennap használatos szó szerepelt, hogy rögvest leesett az értelme :) Azt csak úgy mellékesen kérdezem meg, hogy a Csoda szót mindenhol nagy betűvel írják az angol szövegekben? Hmm, csak egy költői kérdés volt :)


Majd átpillantottam a belső borító másik felére ahol középen, minden sallang nélkül ez áll: Minden nap egy varázslat! Nem ér röhögni - és közben nagyon is, mert én egyedül is hangosan nyerítettem és csak azt ismételgettem újra: Köszönömköszönömköszönöm :) :) :)


Ez újra mozgósította bennem azt a régi szokást, hogy varázsoljak. Ma is :) Sőt! Varázsoljatok Ti is! Minden nap. Persze papírt és cerkákat ragadtam, majd a telefonommal tovább várázsolgattam, és a mellékelt illusztrációt kanyarintottam össze ripsz-ropsz, hogy emlékezzek, emlékeztessem a mindig tevékenykedni akaró egómat arra, hogy:



  • léccccii, a csodákat számoljad nap közben,
  • ha nem találsz csodásat, akkor varázsolj magadnak, abból a helyzetből, amiben éppen vagy - hogyanhogyan, de unchi:) - például használj más szavakat, ne chípőből reagálj, blablabla :) :) jaaa, hogy neeemtudod - no az egy másik írás témája+az is, hogy milyen beszédes a chípőnk :)
  • este, elalvás előtt a barikák számolása helyett, nézd végig a csodákat, ajándékokat, amit adtál-kaptál, és evvel térj nyugovóra.
Minden nap, minden pillanatban eldönthetem, hogy a csodákra figyelek magamban - és ez nem az egó pöfeteg gőgje és büszkesége. Eldönthetem, hogy esélyt adok, és észreveszem a másikban, észre veszem magam körül is.  Minden nap figyelem, hogy mi az, amit ma meghaladok magamban, a környezetemmel folyamatos szinkront követve. 

Az egónak ez meló, a lelkednek  örömteli játék. Mert a lelkemből figyelés a "MivanMost"-ban van, az egó meg össze-vissza lót-fut, intézkedik, elemez. A sumák, még a nyugalmat is eljátssza. Lehet dédelgetni, ismételgetni, őrizgetni a sérelmeidet, a sebeket a keresztes háborúkig visszamenőleg, sőt azon is túl. Lehet dagonyászni mások fájdalmaiban - "NeadjIsten" kéretlenül - a "deéncsaksegíteniszeretnék" átlátszó alabi mögé bújva. Döntés kérdése az egész.

Dzsojlájf  termék előállító és szolgálatóként - folyamatosan röhög a lelkem, hogy micsoda neveket pötyögök ide - a fő munkatársaim az egó és az idő lett. NEKEM DOLGOZNAK :) Összechiszolódtunk az egó és jómagam, ami azt jelenti, hogy folyamatosan a "csoda-varázslat gyártó tanfolyamom" résztvevőjeként regisztráltam. Sőt! Kötelezően előírtam :) Ehhez a legszélesebb terep a kopogtat6ó/fizikai/duális világ=a hétköznapi élet. Ez azért klassz, mert az egóm mindig velem van, nincs szükségem külön időpontot egyeztetnem, külön termet bérelnem, hogy fejlődhessünk, és mindig "szemmel tart6om": no mit művelsz kispajtás :) 

Gyakorlat:
Nyitott vagyok a csodákra. Éber vagyok a játszmákra, a sérelmekre és képes vagyok szemlélni a történéseket. A légzésemre figyelek, és hagyom, hogy minden lélegzetemmel részese legyek az átalakulásnak. A testem laza, és nyugodt. A sérelmeket felváltották a csodák és az örömök. Észreveszem az örömteli változásokat önmagamban és a környezetemben.

Legyen csodás napotok! Minden körülmények között válasszátok a csoda kapszulát. A mellék6ásokkal forduljatok az Égi Dzsojlájf gyógyszerészekhez :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.