Ajánlóim

Ebben a "fiókban" olyan személyek visszajelzéseit találjátok, akik valamilyen formában megtapasztalták már, hogy milyen velem együtt, lenni, "dolgozni", akár a közelemben élni. Mind1ikük kiváló ember a maga életében és szakterületén, örülök, hogy ismerhetem Őket. 
Hálásan köszönöm mindenkinek az őszinte gondolatait, és repes a szívem, hogy a lát6ó és lát6atlan segítőink összefésülték az útjainkat - emlékeztettek, emlékeztetnek bennünket 1másra.

Ahogy szoktam mondani:
"Minden jó kívánság sok10ezerszeres szálljon vissza rátok és hozzátok szeretettel - hangos nevetésbe csomagolva".

Ha olvasás közben késztetést érzel arra, hogy Te is elmeséld a közös élményeinket és szívesen megmutatnád magam itt ebben a "tükörszobában", akkor kérlek, hogy küld el nekem a soraidat a dzsojlajf@gmail.com címre. A tárgyba írd be: ajánlás. Aztán beillesztem ide, a többi gyöngyszem közé.
Kívánchian várom a folytatást, és boldogan ápolom a bővülő "szőttesünket". 
...és a végén persze magam is írok magamról...ki nem hagynám a lehetőséget, és az alkalmat...


Bartók György
masszázs, önismereti beszélgetés, reiki
www.bartokgyorgy.hu


Ellazulva fekszem a masszázságyon és felfelé, aztán lefelé átmos a hullámzás.
Teljesen elengedve, teljesen rábízva magam a masszőrre - ami nálam nem egyszerű.
A végére minden porcikám megmozdult és több élet pezseg bennem.
Aztán egy tea és a beszélgetés, ami azóta is utat mutat.


Berkes Szofi Judit   
Rituál terepauta és SzimbolonSzínház
www.lelekszinter.hu

Régóta ismerem Chit, és sokat táncoltunk együtt az „élet színpadán”. Ha vele vagyok – a csoportjain vagy akár barátnőként – az olyan nekem, mintha egy fényt és örömet sugárzó akkumulátorhoz csatlakoznék. Szeretetet adó és sugározó lénye kiváló kommunikációs készséggel párosul, és ez a kapcsolatteremtő erő nem csak az emberek felé irányul. Szóval „veszi az adást”.
Mély életbölcsesség, hatalmas humorérzék és feltétel nélküli elfogadás – ezt adja számomra a vele való kapcsolódás.

Berta Móni 
homeopátiás, újmedicinás szemléletű gyógyszerész - útonjáró
A facebookon: Egy Másért - Egymásért csoport életre hívója

Chilit rég ismerem.
Családi kötelék is összefűz minket. Ő volt a sárgaruhás lány az esküvőmön. A lányom nevezte el így, még pici korában, amikor a videofelvételeken nézte, hogyan ropja magával ragadó, önfeledt természetességgel a táncot. Azután több, mint 20 évig nem találkoztunk. A spirituális út hozott össze minket újra, pontosabban az, amikor én is arra az ösvényre léptem, amelyet ő akkor már régen járt. Nevezhetjük ezt az utat a fejlődés, a szeretet, a szabadság, az önismeret útjának is, kinek hogyan tetszik. 
Mindannyian tudjuk, egy a végállomás. Gyakran éjszakákon át beszélgettünk sorsfeladatokról, azokról a nem éppen könnyű helyzetekről, amelyek elé az élet (?) állított. A beszélgetések végére kisimult az ég, megszelídültek a hullámok bennem, képes voltam egy magasabb nézőpontból szemlélni az eseményeket. A megértés útján érkező kegyelem átszínezte a fájdalmas emlékeimet. Hangja a lélek, keze a test nyelvén beszél. Szelíd, gyakorlott kar - mester - ként vezet a gyógyulás útján. Nem volt részem még ahhoz hasonló masszázsban, amelyet ő csinál. Szeretem, ahogy a Tarot-t olvassa, addig szól az igaz mese, amíg akkor és ott a megértés megszületik. 
Chilit rég ismerem. Talán az idők kezdete óta. Sokat tanultam tőle, vele. Türelmet, nyugalmat, a dolgokra másképpen való rálátás képességét. Mára felnőtt a sárgaruhás lány, s vele együtt én is.
Nincs szüksége ajánlásra. Részemről ez inkább köszönet!Egri Nagy Erzsébet
külföldieket magyar nyelvre tanító tanár
www.hungarianteacher.eu

Az angyalokkal táncoló…. Igen, ez jut eszembe, amikor hozzám ér.  Amikor erős, ám gyengéd ujjai végigzongoráznak a hátamon. Amikor érzem, hogy közvetít. Közvetíti a megfoghatatlant, azt amit csak érzel: megnyugvást, megkönnyebbülést, szeretetet. Amikor hullafáradtan megérkezel és könnyedén távozol. Amikor világító szemei segítően vizslatnak és könnyedén megfogalmazott  tanácsai elkísérnek utadon. Amikor vissza- és visszatérsz, mert érzed, hogy egyszerűen töltekező a vele töltött idő…  Amikor speciális, maga által kidolgozott masszázstechnikája által úgy érzed, van dolgod az életben. Szóval mindez Ő: nekem csak Csajka, akihez lassan 25 éves barátság fűz. 
Büszke vagyok rá: az erejére, a kitartására, az optimizmusára. Aki megjárta a poklot és a mennyet. Aki most itt a földön az angyalokkal táncoló...Gyöngyő
dalszerző-énekes

A kezelés visszavisz a szívembe. Szívhinta - professzionàlis testkezelés. Visszajuttat a természetes àllapotomhoz. Vissza a jelenbe. Arra ösztönöz, hogy öltsem magadra újra testem, bújjak bele magamba. Legyen egy a szívem és a testem. 
Emberként gyengéden. 
Testet-lelket egyesítő kezelés. Egyszerűen. Tisztàn. Őserővel.


Horváth Edit

Kedves Ildikó, Ami a legelső élmény volt veled kapcsolatban az a fülig érő mosolyod. Nekem ez nagyon jólesik :) Főleg, hogy olyan természetesen jön belőled. A következő a szoba volt, ahol maszíroztál. Nagyon szeretem a narancs és bordó színek melegségét, a hagnulat villágítást és a zene ami közben szólt tényleg olyan felemelő volt, így mindennel együtt harmónia és teljesség volt benne. A maszírozásod alatt azt éreztem, hogy a figyelmed és a jelenléted olyan tisztán és teljesen ott van velem. Utána jólesett a meleg tea, kint akkor épp esős idő volt. Utána a kérdéseimmel foglalkoztunk a kártyáid segítségéve. Ilyen kártyákat még nem láttam, nagyon szépek. A válaszok amiket kaptam nagyon sokat segítenek, érzem ahogy dolgoznak bennem, sikerült befogadnom őket. És az még külön öröm számomra, hogy elfogadtad a masszázs felajánlásomat :)Köszönöm. Edit


Kozma Alexandra
író, gyógyító
A csodák tanítása tanulója és tanítója
www.kozmaalexandra.hu


Ildi Drága! A kedvességed, lelkesedésed és elkötelezettséged, hogy kiterjeszd azt a Szeretetet, melyet a mindennapokban élsz, nagyon inspiráló számomra. Arany kezeid között lazulhattam, gyógyulhattam masszázs közben. Csodás írásaid pedig megsimogatják a lelkem nap mint nap, amikor olvasom a verseid, soraid. Örömmel tölt el, hogy immár honlapod is van, és megmutatod azt a csodát, ami vagy! 
Ölellek, Szandi


Kozma Emese Kinga
www.aranykori.hu
www.kristalyapartman.hu

Chili barátnőm az, aki az első pillanatban is barátnő tud lenni, és onnantól mindig. Akinek nyakába lehet ugrani a Fővám téri piac sarkán, és aki szeretetével meleggé varázsolja a kihűlt kunyhót is. Ő az, akivel magamagam megélhetem, ha táncolunk, ha zenélünk, és ő az, akivel annyiszor hallgattunk és beszélgettünk a csillagok alatt, miután kölcsönösen megmasszíroztuk egymást.
Arany keze van, mondhatnám, de neki inkább folyékony, lelki arany mind a rajtam áramló keze, és a körülöttem érezhető lelke. Mindig felvállalta magát, és ezzel könnyűvé tette maga mellett mindenkinek, hogy felvállaljuk önmagunkat.
Mit ér a mély életbölcsesség? Mit érnek a rajzok, a zene, a tánc? Azt hiszem, ezeken túl nincs is más dolog, aminek igazi belső értéke lenne az életben. Számomra Chili léte, a rajzai, az írásai az életet jelentik, ugyanúgy, mint sajátjaim is azt jelentik. Az igazi életet azonban ezen túl még az jelenti , hogy  az életeink összekapcsolódnak.
Életöröm – mondja a honlap címe. 
Ebben az örömben lehet alkotni, teremteni. Ajándék ez nekem, mindenkinek. Álljon itt egy vers erről, a vers utolsó versszaka, amiben Chilit mindig belegondolom.

Kozma Emese Kinga: A titkos kert

Elmesélem néktek, hol jártam az éjjel.
Nappal nem is lehet, nem a napos fénnyel
Csak belső lényünk kell, mi ottan világít
Eltelve a jóval, ami belül számít

Titkos kertben jártam, ott, hol madár sem jár,
titkokkal labdáztam, néha tél volt, majd nyár.
Díszes kútban háltam, száraz volt a vize,
Eltéptem a szálat, mit kötött még ide.

Titkos kertem nékem mindig megadatott,
Nem is kértem, s mégis, kaptam, kaptál hatot.
Egyik virágoskert, másik pedig halott
Világokkal tele, hol enyészet lakott.

Harmadik titkos kert belső nap világa,
Itten töltekezel világ éjszakára.
Negyedik titkosság szerelmetes java,
Itt kapod meg, mit hoz tavaszoknak hava.

Ötödik kertemben teremteni szoktam,
Virágot, kegyelmet, s türelmet is hoztam.
Hatodik kertemben megnyugvás a létem,
Oda megyek vissza, ha töredezik fényem.

Hetedikről nem szólt még a fáma,
Pedig a hetedik minden napnak álma!
Ez a hetedik kert nem saját, mert közös,
Veled teremtek itt, bár még földje rögös.

Mind a hat titkos kert csupán egyért ered:
Azért a hetesért, ami közös veled.
Gyere hát, teremtsünk együtt most világban,
Ebben a világi árnyjáték színházban.

Muszka Erzsébet

Ő egy csodálatos lélek.... öröm, energia, tapasztalás, oldás,szeretet,testi-lelki béke és nyugalom, gyógyító sírás... ezt mind-mind Tőle kaptam. Hála és köszönet érte! :) Erzsi

Papp Orsolya

Mikor Ildit először megláttam háttal állt egy konyhapultnál. Feltűnt rögtön, hiszen ilyen határozott rézvörös haja csak neki van. Mikor egymáshoz léptünk és kezet nyújtottunk egymásnak elhangzott egy név is: Csajági Ildikó. Az, hogy ki is Ő valójában, csak sokkal később mutatta meg, mint hogy felém fordult. 
Végig követhettem, ahogy élete talán legnagyobb beavatásán átesve, megtalálja az utat Istenhez és önmagához. Közben felismerte félelmeit, korlátait, de felismerte mindazt a gyönyörűséget is, ami benne lakik és ahhoz adatott, hogy küldetését beteljesíthesse itt a Földön. 
Ennek a folyamatnak sosincs vége, de tapasztalatból tudom, hogy azt az utat, amit eddig megtett, örömmel mutatja meg mindenkinek, aki ebben segítségét kéri.
Az a jó, hogy sok eszköz áll a rendelkezésére, hogy ezt megtegye: masszázs, tarot kártya,  tánc, rajz – lehet választani.
Nagyon szeretem Ildit, Ő azok közé tartozik, akiknek mindig lesz helye az asztalunknál.
Papp Orsolya
barátNő

Pethes Zsuzsanna  
mentális magzatnevelés tanácsadó
www.facebook.com/mentalismagzatneveles

Azért szeretek Ildikóval lenni:
mert a lénye iránt bizalmam van,
mert ennek a bizalomnak az alapja az ő rendíthetetlen életbe vetett bizalma,
mert  a szavai az övé, mindegyik mögött a megélt pillanatot érzem,
mert soha nem hallom panaszkodni, s az ilyen ember kuriózum és üdítő társaság,
mert anyaként a példa a szememben,
mert a változás a lételeme, s ez az én szerelmem is,
és mert ezzel együtt mer félni.


Sarkadi Kriszta 
szeretetterapauta
www.igazabolszerelem.hu
www.csodautas.com

Bár időnként elsodort egymás mellől az élet, barátságunk Ildivel már több, mint 20 éve tart. Az a fajta szeretetteljes kapcsolódás ez, amit azért nem tud kikezdeni sem az idő, sem a fizikai távolság, mert együtt változunk. Mély elköteleződésen alapuló spirituális utat járunk együtt, amiben folyamatosan támogatjuk és erősítjük egymást - akkor is, ha éppen nem találkozunk.


A tánchoz...
2005-ben, az egyik legmélyebb érzelmi krízisemen segített át a tánc, amit Ildivel együtt megéltem. Akkor tapasztaltam meg a szabad tánc tisztító, gyógyító és teremtő erejét. Addig "csak" színpadon táncoltam, az örömért, a kihívásért, a felém irányuló figyelemért. Ám itt rádöbbentem, hogy a tánc lehet egy tökéletes, belső utazás is, ahol nincs más jelen, csak én. Ilyenkor épp azt a szeretetteljes figyelmet adom meg magamnak, amit korábban kívülről vártam.

Tudom, hogy Ildivel a legnagyobb biztonságban vagyok. Bátran beleengedhetem magam mindabba, aminek a megtapasztalására készen állok, mert ő megtart, és vigyáz rám. Nem csak a tánchoz, a testhez, a lélekhez ért, hanem ahhoz is, hogyan fogja a kezemet és vezessen, amikor megriadok saját utazásom korlátokat ledöntő lehetőségeitől. Ajánlom őt mindenkinek, aki valódi változásra, őszinteségre, és szabadságra vágyik.

A masszázshoz...

Annyi a masszőr a városban - miért pont Ildit válaszd? Jókedvű, pozitív kisugárzása van, ami már önmagában is gyógyító. Minden érintésén érezhető, hogy nem csak hosszú évek tapasztalata és szaktudása árad a kezeiből, hanem egy nagy adag valódi figyelem, szeretetteli törődés.

Régóta vagyunk jó barátnők, így tudom, hogy évtizedek óta járja a maga belső, szellemi és lelki útját, kutatja a test-lélek-szellem összefüggéseit. Így biztos lehetsz benne, hogy amikor a testedet érinti, mindhárom szinten bekövetkezik az a változás, ami miatt a "kezeire adtad" magad.

A Tarothoz... 
Mindig is pillanatok alatt menyerték a bizalmamat azok a tanítók vagy gyógyítók, akik nem próbálnak meg úgy tenni, mintha ők tökéletesek lennének. Ildi épp azzal vált kiváló tarot-tanácsadóvá, hogy annyi mindent megélt a saját életében. Amikor barátnőkként találkozunk, mindig újabb és újabb felismerésekről számol be, amelyek mind hozzátesznek ahhoz a különleges látásmódhoz, amelyet a tarot-kártya rendszerének megismerése kapcsán megszerzett.

Nagyon fontos tudni, hogy a tarot-kártya nem egy jóslási szisztéma. Használata abban segít, hogy felismerjük azt a fontos információt, amely már a rendelkezésünkre áll, csak a félelem alapon működő elménk megpróbálja eltakarni előlünk. Számtalan nehéz helyzetből keveredtem ki megkönnyebbült sóhajjal az után, hogy Ildivel megkérdeztük a kártyát az adott helyzetről.

Kivételes helyzetben vagyok, mert Ildit barátomnak tudhatom, és már többször megtapasztaltam, hogy tényleg számíthatok rá. Volt, hogy életmentésnek számított a jelenléte egy számomra nehéz helyzetben. Ezért biztos vagyok benne, hogy ugyanezzel az odaadással találkozik mindenki, aki tanácsért fordul hozzá.

Marek Tamás
vers-terepauta

Csí(nek)

Lennének szavaim és még sincsenek
Hol fenn hol lenn színek ölelkeznek idebenn.

Egy hang;egy kép nincs mágia, varázslat
Csak az egyszerű letisztult tér.

Eltűnt minden, éteri a lét, zene vagy
Halk elégia, lehetőség hogy Istennel játszhassak.

Köszönöm és szeretlek.
Nagy Edit

Drága Csajági – Csajkám - lldi-bildi!
Hihetetlen… hogy elszállt a csaknem 25 év amióta ismerjük egymást?!
Ez alatt a „röpke” idő alatt rengeteg „hepén” és „hupán” átjutva, megjártuk a „hadak útját”

és éljük immár újjászületett életünket… 
Megérte a „befektetés”!
Köszönöm, hogy istápoltál, segítettél, amikor szükségem volt Rád…
Örömmel tölt el, hogy melletted lehettem, amikor szükséged volt rám…
És ez már így is marad örökkön örökké…
Kívánom, hogy a „GYÓGYULTAN MÁSOK GYÓGYULÁSÁÉRT” sikere és öröme kísérje HIVATÁSODAT, éld meg ebben a neked járó megbecsülést és elismerést.
További nagyon jó egészséget, magánéletedben sok boldogságot kívánok!
Örök barátsággal és szeretettel:  DittiR. Kövér Balázs 
angyalterapeuta
www.angyalisegitseg.com
www.facebook.com/angyalisegitseg

A Csajági – vagy ahogy sokan ismerik Chi, Chilli – egy fogalom. Pontosabban egy jelenség. Senkivel össze nem téveszthető egyedi energia- és szeretetbomba, akiből árad a bölcsesség, az életszeretet, és a boldogság. Ildi pusztán a létezésével jobbá teszi az ember hétköznapjait. Chilli azon barátaim egyike, akiket a spirituális utamnak köszönhetek, és aki nélkül sokkal szürkébb lenne az életem. Szeretem a szertelen és megzabolázhatatlan stílusát, amelyet mások talán megnyirbálnának, és jólfésültté tennének. A nyelvet, a szavakat, a betűket, az írást olyan módon használja, ami csak rá jellemző, és persze teljesen eltér a megszokottól, az akadémiailag elvárttól – pont mint a Csajági.Zsoldos Anikó 

Akárhányszor csak  eszembejut Chili, öröm és hála van  bennem  hogy megismerhettem ŐT. Ismerkedésünk egy csodás  táncos  időszakkal kezdődött. Őszintesége, ereje, humora, életszeretete és egész lénye elvarázsolt. Olyannak láttam, mint egy jótündért, aki varázspálcájával mindent széppé és örömtelivé varázsol. 
Ahogy figyeltem őt, egyre jobban éreztem, hogy amiben gyermekkoromban hittem, az a valóság. Emlékezni kezdtem általa arra, hogy bizony csak úgy érdemes élni, ha hiszünk a csodákban, és abban, hogy minden álmunk valóra válhat .
Megtapasztalhattam közös táncos időszakunk alatt, amikor  együtt nevettünk, sírtunk, ugráltunk, hogy milyen jó érzés  felszabadultan, csak úgy létezni, újra felfedezni és kibontakoztatni önmagunkat.
A masszázsánál az odafigyelést,  a biztonságot, a szeretetet éltem át. Mindig feltöltött és megújulást adott.
Hallgatva, ahogy mesél magáról és az életről, minden olyan egyszerűvé és könnyűvé változott.
Példájával megmutatta, hogy ha a szívünkre hallgatunk, és ha mindig őszinték vagyunk magunkhoz, és bízunk saját magunk erejében és az élet  támogatásában, akkor mindenre képesek vagyunk.
Bármikor amikor  hozzá fordultam nagy szeretettel, odafigyeléssel  vezetett az úton. Eleinte a tanítóm volt,  és aminek nagyon  örülök, hogy később  a barátjává is fogadott. Megtapasztalhattam vele azt is, hogy együtt , egymást erősítve minden még könnyebb,  és még nagyobb  csodákat lehet  átélni.
Igaz, hogy  mostanában ritkábban találkozunk, de amit leírtam,  ennek ellenére semmit nem változott, sőt! Minden mind a mai napig tart.:) Hála érte.
Van egy mondásom :  Chilivel finomabb az étel. Chilivel  könnyebb az Élet.:)
                                     Érdemes  kipróbálni !
Zsoldos Anikó


Magamról, magamtól...
örömtréner - örömKARbantartó - dzsojlájfterepauta - ÖrömHírNőVér
www.dzsojlajf.hu
www.facebook/dzsojlajf

Rendszeresen fordul elő velem, hogy amikor a papírlapon vagy a képernyőn meglátok egy általalam lejegyzetelt vagy begépelt szót, akkor mintha életre kelne. Minha egy kaput nyitna meg a többi "társa" előtt és hol bolondos, bohém formájukban, hol mélyebb érzéseket beindító módon sorakoznak egymás után a többiek.
Ez az érzés hívta-tolta-csalogatta életre ezt az oldalt is, és így történtén ez a zenélés szóval is.

Egy kedves barátnőmmel az egyik táborban, a vacsora után örömünkben a kezünkbe kaptuk a sámándobjainkat és fergeteges zenélés kerekedett körülöttünk. Mentünk a belőlünk felcsendülő dalok ritmusa után. Majd ahogy jöttek, úgy mentek és el is hallgattak a dallamok. Kriszta megszólalt a csendben: "No, hagyjuk el a színpadot"  Jót nevettünk, majd legnagyobb meglepetésünkre a társaink, akik körénk gyűltek és velünk mulattak, azt kérdezték: Hol szoktatok fellépni? Mióta zenéltek együtt?
Vicces volt számunkra - és elgondolkodtató is - , mert ez volt az első alkalom, hogy együtt zenéltünk.

Ez az élmény "szülte meg" másnapra a ZEN-élés szófordulatomat. Ugyanis Krisztával több, mint 20 éve "lépünk fel" az élet színpadán, hol együtt, hol külön-külön. Ebből az élményből születtek aztán a következő gondolataim.

Íme:
A ZEN-élés számomra azt jelenti, hogy meghallom és megélem az élet és a Létezés ritmusát. Mérhetetlen hálával tölt el a Forrás "csatornájaként" tenni. A hála érzése az, ami segít nekem jelen lenni - tisztán a pillanatban. Mindenkinek szól ez a "rádiója", csak a magunk által gerjesztett zajtól, az egónk okoskodásaitól, a fejünkben kattogó folyamatos párbeszédtől sajna' nem halljuk meg. Bízom benne, hogy kellően kívánchivá váltok az itt talál6ó sorok által, és ti is kedvet kaptok elcsendesedni és behangoljátok a saját Égi adó-vevőtöket...
Ui: az elcsendesedés nem jelenti azt, hogy meg kéne kukulni vagy el kellene némulni. 
....Hajrá!!!

A kapcsolódásaimat különböző formában teszem lát6óvá, elérhetővé és kézzelfog6óvá. Már nem tiltakozom a " Kapcsolatom" ellen. Kapcsolódásom az Éggel boldogan vállalom. A dicsőséget pedig nem hagyom, hogy az egóm  őrizgesse. Csemegézzetek belőle(m), inspirálódjatok, hogy a bennetek élő "online Kapcsolat" is aktiválódjék. Semmi különleges nincs ebben, nem vagyok kiválasztott. Sőt!

Olyan vagyok, mint egy katalizátor. Részt veszek bizonyos folyamatokban, segítem a műveleteket, majd örömmel tovább állok, a közös élmények örömével. Az autoimmun betegség szerencsére kiszabadított a félreértelmezett segítői szerepemből.
Hmmm, megint a magyar szépsége: fél-re-értelemezett. Megtapasztaltam és mélyen hiszem is, hogy az értelmezéseim nem az EGÉSZbe visznek.

Egy vagyok a sok közül, aki az örömteli és valódi életre ösztönöz. Hálával tölt el, és örömmel, hogy a Teremtő kezében karmesteri pálca  lehetek, hogy a Jóisten papucsán, pamutbojtként ringatóh6om, és az is, hogy mindaz, amit mások felé közvetítek, olyan 6ás, ami engem is átjár és boldogít.

Elfogadom, hogy a formát nem nekem kell meg6ároznom, elfogadom, hogy az értelmezéseket megelőzik a megérzések, és elfogadom, hogy ha valóban át tudom adni az irányítást, - és az egómat a "sor végére" tudom vezetni, ahol megvárja, amíg együttműködésre hívom -  akkor csodásnál-csodásabb helyzetek, alkotások születnek - bennem, velem, általam és körülöttem.

...és...
Drága Atyám!
Minden badarságom
ÁTADOM,
és Minden
Belső gazdagságom
Itt és most,
Láttatom.

Serenity
2015. 01. 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.