2018. január 24., szerda

13-as...

A naptári évek első hónapját, már jó ideje avval töltöm, hogy körvonalazódjon bennem, merre indulok, milyen irányba kívánok lépéseket tenni, az év során. Ilyenkor az is kiderül, merre nem vágyok mozdulni. Ehhez egyik kedvenc segédeszközeim a kártyák. Például minden hónapra húzok egy lapot, nem a jóslás jegyében, hanem azzal a szándékkal, hogy megtudjam, milyen minőség köré csoportosítsam a figyelmem. Mi az, ami leginkább a tengelyemben tart? És idén a saját kártyámat is bevettem ebbe a rituáléba, amiről egy korábbi bejegyzésemben már írtam.

Most a 13-as szám és a hozzá kapcsolódó mostani felismeréseim kívánkoznak ide belőlem. Ugyanis 2018. januárjára ez volt az egyik lap, a 13-as, a Névtelen, ahogy Kazanlár TanárÚr készletében szerepel.(Kazanlár Tarot) Az a kedvenc kulcs mondatom ehhez a laphoz, hogy "az életedben egy korszak lezárul". Izgalmas így kezdeni valamit. Ami biztosan lezárult bennem, hogy a korszak zárásoktól féljek. Sőt! Nagyon hálás vagyok, amikor kapok egy ilyen "hírt", mert még nyitottabbra tárom a szívem, hogy ami eddig szeretet nélkül volt bennem, oda is töltődjék Tiszta Szeretet. 

Ilyenkor érzem a zsigereimben, hogy nincs múlt, nincs régi, nincs előző. Az van, ami VAN, és ezt érezni nagyon felemelő. Az életem regényében egy új fejezet kezdődik, és nagyon kívánchi vagyok a formájára. Pl. a vidéki élet és a fővárosi lüktetés között harmóniában lenni, ez jó kihívás 2018-ra. Érzem, hogy gyökeres változást hoz ez a szándékom. A Kazanlár Tarot lapon nincs "kaszás" figura. Színes, szenvedélyes,szerelmes, ezért is szeretem. Teljesen mást üzen evvel a halálról. És teljesen képviseli számomra a változásokkal kapcsolatos légiességet, könnyedséget. Szóval segít, hogy örömmel tekintsek a változások elé, akkor is, ha szinte semmi fogalmam nincs felőlük. Lát6óvá teszi a hitemet. Uccu neki. Legyen, legyen!



Engeded-e? Igen, engedem. Mert akkor az Öröm lesz a kísérőm a folyamatban, akkor is, ha a felszínen fakó, szürke pillanatok vannak. Mert olyan mélyre szálltak a hitem gyökerei, hogy semmi nem tudja elfeledtetni velem: RUGALMAS VAGYOK, és biztonságban vagyok. Ha valami meghal bennem, akkor valamitől megint végleg megszabadulok, hogy helyet kapjon az új! Aztaaaa, dejó! És így indítani egy új fejezetet, egy új évet, ez igazán nagy áldás. Érzem a megkönnyebbülést. Engedem. A halál számomra egy mély transzformáció, egy radikális átalakulás, egy aprólékos forma-váltás. Visszafordít6atlanul, maradéktalanul eltűnik a régi. 

Úgy, ahogyan én ki nem tudnám találni. Sosem gondoltam, hogy lesz olyan pillanat, amikor ez 6ártalan nyugalommal és örömmel tölt majd el. És most itt van. Ez is bekövetkezett. Kívánchian és tettrekészen fogadom az új születését, és a múlt elmúlását. Hmmm, pompás. A Játssz MA paklimból januárra épp a TETTREKÉSZ VAGYok lapot húztam. És ezt a lehető legtudatosabban kívánom átélni. Azt a fordulatot, ahogyan az életem folyamatos virágzását. "Amikor Tudatos leszel, semmi sem tűnik el az életből, épp csak minden megváltozik. Megváltozik a bizonytalanság - bizonyosság lesz belőle. Megváltoznak a kérdések - válaszok lesznek belőlük. Megváltozik a keresés - béke lesz belőle. Az maradsz, aki vagy, mert azzá válsz, aki VAGY. És kész."  A.J.Christian . No ez  izgalmas, legyen, legyen.     
                                                             
Vállalom-e, hogy méltósággal, szeretettel elengedem azokat az élethelyzeteket, kapcsolatokat, energiákat, eszméket, hitrendszereket, amelyek már nem szolgálják a magam és a mások fejlődését? Nanááááá, hogy vállalom, hisz semmit nem veszíthetek. Észreveszem-e azt, AMI VAN? Merek-e a légzésembe merülve hagyni, hogy megtörténjenek az átalakulások? Nanáááá, hogy merem, akkor is, ha remeg a térdem. Legfeljebb lassabban lépek. Ezért maradtam itt. Engedem-e meghalni azokat a részeimet, amik nem szolgálják a fejlődésemet, az örömöt, a békét és a nyugalmat? Persze, hogy engedem. Akkor is, ha csak utólag válik számomra tisztán lát6óvá, hogy ez zajlik? Akkor is. Mert, aki ezt a folyamatot vezényli, mindent úgy koordinál, hogy nekem, és minden érintettnek a lehető legjobb legyen. Bízom Őbenne, hálás vagyok Őneki.

Csodás legjobbakat mindenkinek!
Az öröm legyen veletek.
Csajági Ildikó

A saját kártya csomagom, amit emlegettem: 


Kattints a kiemelt szövegre és tudj meg róla mindent. Ha pedig ismered, akkor itt és Most rendeld meg:

Köszönettel és szeretettel:
Childikó



2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.