2018. október 23., kedd

Feloldódás...

"Amikor feloldódsz a táncban, elveszted az éned észlelését. Nem aggódsz amiatt, hogy hogy nézel ki, hogy kecses vagy lompos, kövér vagy sovány vagy-e, hogy mosolyogsz, vagy grimaszolsz – mindezek a felületes ego-aggodalmak eltűnnek." 
Gabrielle Roth 
 Táncolj az Örömteli végtelenbeee és tovább...


Köszönöm az élményt, amit közvetve is megkaptam Gabrielle Roth munkássága által, és mélységes hálával gondolok felé.  Köszönök mindent mindenkinek. Hálás vagyok azoknak, akik bevezettek ebbe a "világba", akikkel ezen a területen gazdagodott az életem. 
A mozdulatlan pillanataimban is ott van a Mozdulat, ami álarc mentes, ami teljesen összHangban tart Azzal az Erővel, aki megalkotott, Aki Akarja, hogy legyek és tegyek, azaz a Jóistennel. Arra törekszem, hogy bármerre járok ebben a természetes, maszk mentes minőségben legyek jelen.

A legutolsó élményem egy kis faluban "csak" egy ízelítő volt a korábbi alkalmakhoz képest, mésgsem maradt el a hatása. Nagyon hálás vagyok azoknak a lányoknak, asszonyoknak, akikkel palóc földön újra megtapasztaltam a valódi egymásra figyelést, és a közös "táncot". Rég nem volt ebben a formában részem, és visszaemlékeztem, hogy mennyire felszabadít, átmos a mozgásnak ez a kötetlen keretek mentén szerveződő formája.

A szabad mozgás nekem egy ima, egy tengely, egy támasz. Emlékeztet arra az élő párbeszédre, ami szavak nélkül is történik bennem. A zene és a tánc segít a megélésben. A zene és a tánc segít összekapcsolódni a valódi részemmel.
Próbáljátok ki!
Nem kell semmi extra módszer, előképzettség, pusztán a kedvenc zenéd, és az, hogy rábízod magad a testedre, és követed az ÉRZÉST, ami megmozdít. Mozdulj, lassan finoman. És a többi megtörténik. 
Keressetek egy szobát, egy sarkot, vagy kinn a természetben egy talpalatnyi helyet, és engedjétek mozdulni a lelketeket, majd kövessétek. 
Egyszerűen, természetesen és könnyedén.

Ünnepi legjobbakat mindenkinek.
Az öröm legyen veletek!
Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.