2018. október 23., kedd

Sürgés-forgás...

"Amikor feloldódsz a táncban, elveszted az éned észlelését. Nem aggódsz amiatt, hogy hogy nézel ki, hogy kecses vagy lompos, kövér vagy sovány vagy-e, hogy mosolyogsz, vagy grimaszolsz – mindezek a felületes ego-aggodalmak eltűnnek." Gabrielle Roth - Táncolj az Örömteli végtelenbeee és tovább 


Köszönöm az élményt, amit közvetve is megkaptam Gabrielle Roth munkássága által, és mélységes hálával gondolok felé.  Köszönök mindent mindenkinek, akikkel ezen a területen gazdagodott az életem.
A mozdulatlan pillanataimban is ott van a Mozdulat, ami álarc mentes, ami teljesen összHangban tart Azzal az Erővel, aki megalkotott, Aki Akarja, hogy legyek és tegyek. Arra törexem, hogy bármerre járok ebben a természetes, maszk mentes minőségben legyek jelen.


Nagyon hálás vagyok azoknak az asszonyoknak - lányoknak, akikkel palóc földön újra megtapasztaltam a valódi egymásra figyelést, és a közös "táncot". Rég nem volt ebben a formában részem, és visszaemlékeztem, hogy mennyire felszabadít, átmos a mozgásnak ez a kötetlen keretek mentén szerveződő formája. Miközben írom ezeket a sorokat itt bizsereg bennem az öröm, és rikoltani lenne kedvem 😉 Csujjogtam is egyet, és szerencsére Édesanyám ült, így nem ugrott odébb ijedtében 😃😃😃

A szabad mozgás nekem egy ima, egy tengely, egy támasz. Emlékeztet arra az élő párbeszédre, ami szavak nélkül is történik bennem. A zene és a tánc segít a megélésben. 
Próbáljátok ki!
Nem kell semmi extra módszer, előképzettség, pusztán a kedvenc zenéd, és az, hogy rábízod magad a testedre, és követed az ÉRZÉST, ami megmozdít.
Keressetek egy szobát, egy sarkot, vagy kinn a természetben egy talpalatnyi helyet, és engedjétek mozdulni a lelketeket, és kövessétek. Egyszerűen, természetesen és könnyedén.

Ünnepi legjobbakat mindenkinek.
Az öröm legyen veletek!
Childikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.