2017. szeptember 5., kedd

Interjú...

Amikor a mindennapok szorításai, a vállalások, a körülmények, a határidők mindent elkövetnek, hogy elhitessék velünk, azt, hogy nincs egy nyugodt percünk sem, akkor emlékezzünk EGYÜTT arra, hogy az ÖRÖMÉRT JÖTTÜNK ÉS VAGYUNK ITT.
Jómagamat ettől semmi és senki nem tud eltántorítani. Mert figyelek. Figyelem a légzésemet, a lépésemet, a szavaimat, és igyexem, hogy ne mások riadalma emlékeztessen: hangos, gyors, bántó vagyok. Mégis van, hogy kibillenek. Sebaj! A leg1szerűbben mély sóhajokkal derűsebb vizekre evezek.

Mára már a fogaimat is sem kell odavicsorítom, és farkasszemet sem kell mereszteni - maximum a csodálkozástól - ha egy-egy helyzet váratlan fordulatot hoz. A gyógyulásom váratlan fordulatait és tanulságait kívánom az életem minden területén érvényesíteni. A "mi-van-ma" volt a központi támaszom a gondolataim tisztogatásában. A mai nap pl. többen is megtaláltak, hogy tudnék-e segíteni, hogyan vagyok jól egy gyógyít6atlannak diagnosztizált betegséggel a hátam mögött.

Ilyenkor mindig örömmel ajánlom a Domján László által készült interjúmat, ami összefoglalja a polymyositis és dermatomyositis keverékéből született kimerítő és sikeresen végződő tortúrámat. Alább találod a linket, ha még nem láttad volna. Ha igen, akkor lehet eszedbe jut valaki, akinek továbbküldheted.


Kattints a nevemre és már indul is a mese: Csajági Ildikó


A felvétel után szinte semmire nem emlékeztem, hogy miket mondtam. Amikor megkaptam a videót először a kritikus, ítélkezős részem jutott szóhoz, majd a kedves, dicsérgetős. Számomra ez a beszélgetés egy emlék arról, hogy mindez megtörtént velem és elmúlt. Mindent elkövetek, hogy a közelébe se kerüljek soha többet azoknak az élményeknek. Ehhez hajlandó voltam és vagyok azóta is változni és változtatni. Felelősséget vállalok 100%-ban a szavaimért, a tetteimért és a gondolataimért is. Ebben a A csodák tanítása a legnagyobb támaszom.

Jómagam mindig meguntam a monoton gyakorlásokat, és próbáltam kispórolni az "én-már-ezen-túl-vagyok" dumával. Nem érdemes - sőt! Elme edzésre néhány mondatot ide sorakoztattam - ismétlés a tudás apja+anya alapon. Ha a következő bekezdésekben, esetleg úgy tapasztaljátok, hogy az ÖRÖM szó túl sokat szerepel és nyelvtanilag már a szóismétlés kategóriáján is túl mutatóan soxor bukkan fel; nem véletlenül van így. Fogalmazzátok meg a saját erőt adó mondataitokat. Pár példa:
  • Minden sejtemet átjárja az ÖRÖM. 
  • Az Örömből született minden sejtem.
  • Nyitott vagyok a Lényem belsejében élő örömre. 
  • 6ártalan LÉNY vagyok.
  • Boldog vagyok magamban is, és így boldogságot látok magam körül is. 
  • A 6ártalan Boldogság az otthonom.
  • Merek segítséget kérni, amikor egyedül már nehezemre esnek a 7köznapok tennivalói. 
  • Merek segítséget kérni és hajlandó vagyok elfogadni is azt.
  • Merek segítséget kérni:Segíts ÉG!!!
  • Merek távolságot tartani az örömtelen, durva helyzetektől, képektől, kapcsolatoktól, szavaktól és gondolatoktól. 
  • és így tovább, és így tovább...
Edzés:
Elfogadom és hajlandó vagyok befogadni az örömteli életemet. Bízom a megérzéseimben, és nap, mint nap megtapasztalom, hogy az öröm az igazi természetem. Az ÖRÖM a természetes létállapotom. Hálás szívvel megosztom a tapasztalatom.

Örömteli életet és jóllétet kívánok és teremtek.
Csajági Ildikó
örömtréner

Fotó-illusztráció: Csillag Faék-szer oldal - Halász Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.