2016. március 31., csütörtök

Emlékeztető...

"Az ego állandó harcban áll a Szent Szellemmel abban a kérdésben, hogy mi is a te feladatod. Ugyanezt teszi a boldogsággal kapcsolatban is. Ez nem kétoldalú küzdelem. Az ego támad, a Szent Szellem pedig nem reagál. Ő tudja, hogy mi a feladatod. Tudja, hogy a boldogság az." (A csodák tanítása, 66. gyakorlat/2 - Sarkadi Kriszta fordítása) Ezek a szavak azok, amelyek egyszerűen, tisztán emlékeztetnek arra, hogy minden rend bennem van, "csupánt" azt szükséges újra+újra, tudatosítanom, hogy az ego a félelemmel jár karöltve, a Szent Szellem/Szentlélek pedig a szeretettel. Jómagam a szeretet választottam, és a félelmet is látom/érzem/hallom, de nem hagyom, hogy befolyásolja a cselekedeteimet. Ezt a folyamatos belső munkámat olyan kötelességemnek érzem, ami nem ijesztő, hanem nagyon is inspiráló és fejlesztő erejű számomra.

Most, hogy már csak 3 nap van, hogy


számtalan módon próbál sürgetni, ijesztgetni az egóm. Teljesen természetesen, hiszen a félelemből táplálkozik, így FIGYELMEZTET. Hálás vagyok, amikor eszembe juttat valami fontosat, ám pórázon kell tartanom, mert képes lenne lényegtelen dolgok felé is elvonni a figyelmemet. Együttműködünk, de irányítani nem hagyom. Amikor a tréner képzésem zajlott, úgy tanították, hogy miközben tartom az előadást, képzeljem el magamat a terem távoli sarkába a plafonra, hogy ott "ülök" és "figyelem" magam. Biztattak, hogy gyakorlással, majd képessé válok 1szerre beszélni a hallgatósághoz is, és látni magam kívülről. A spirituális témákban ezt a szemtanúság kifejezéssel foglalják össze. Ezt alkalmazom most, is, amikor rendezem a sorait az első találkozónak. Izgalmas!!!

Amikor nyugalom van bennem, akkor a külső észrevétel vagy meg sem érint, mert engem az a téma, helyzet, ember nem érdekel, vagy hálás vagyok, hogy olyan dologra hívta fel a figyelmemet a kívül álló, ami felett átsiklottam volna. Jól jön a segítő-támogató szem/kéz, amikor át kell olvasni egy írást, amikor igényelem egy olyan ember oltalmát, aki az érzelmeimen kívülről lát rám, és képes engem is kivezetni a magam által gerjesztett indulat áradatából. Így kívánok bánni minden helyzetben az egómmal. Ez a tréneri munkámban is a fő szempont: kisérni, tartani - fizikailag-lelkileg-érzelmileg.

Amikor kichinek, butának, felkészületlennek tartottam magam, akkor a legsegítőbb szándékú megjegyzéstől is összerezzentem, hogy "ajaj-mit-rontottam-el". Az önbizalommal kapcsolatos edzés egy olyan "munka" számomra, egy olyan folyamat, amit amíg ebben a testben nyitom ki a szemem, nem kívánok abba hagyni. Rendszeresen feltérképeztem az egóm "nyomógombjait", és magam nevelem magamat. Ez a döntés gyökeresen átrendezte az életemet. Ami valódi bennem és körülöttem, az megmaradt. Ennek a folyamatnak volt egy nagyon lényeges állomás az Dermatomyositis állomás is. Folyamatos foglalatosságom, hogy fel/elismerjem az erényeimet, éljek az adottságaimmal, fejlesszem magam, és ezt engedjem lát6óvá válni. Magam döntök arról is, hogy mikor és kitől kérek segítséget - és meg is teszem, amikor a helyzet azt kívánja. A bőrömmel együtt levált rólam a "én mindent-jobban-tudok-látok" álarc is. Ezek mind hozzájárulnak, hogy tünet mentesen élem az életem, és az autoimmun betegségnek semmilyen formája nem képes a közelembe kerülni.

Áprilsi 4-ig már nem küldök több levelet a Hála7re jelentkezés miatt. 
Másról lehet, hogy csacsogok még addig is :) :) :) Aki bújt, bújt, aki nem, nem - én jövök. Azok is jönnek, akik már elkötelezték magukat, hogy 11 héten át együtt emlékezzünk: 
a feladatunk a boldogság.

Ha kedved kaptál,hogy csatlakozz közénk, akkor a fent lát6ó sárga Hála7főre kattints és máris indul a folyamat. A jelentkezési laphoz kerülsz, amit ha kitöltve elküldesz nekem, majd a felugró ablakban talál6ó számlaszámra befizeted/átutalod a részvételi díjat, közösen teremtünk örömteli pillanatokat a magunk és 1más 7köznapjaiban. Ha kérdésed lenne hívj nyugodtan. Gyere te is!

Ha az egész programtól kívánnál újra információt, akkor ezen a linken mindent megtalálsz
www.dzsojlajf.hu/p/hala7fo.html

Gyakorlat:
Hálával fordulok oda minden élethelyzethez, és nyitott szívvel figyelek, hogy mire emlékeztet, milyen örömre vagy változtatásra hívja fel a figyelmemet. Testileg-érzelmileg-szellemileg felnőttként vagyok jelen az életem minden pillanatába. Tudatosan döntök a nyugalom, az öröm és a szeretet mellett, minden körülmények között.

További tavaszi legjobbakat kívánok mindenkinek.
Az öröm legyen veletek!
Csajági Ildikó
örömtréner
+36-70/625-11-98

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.