2018. február 25., vasárnap

Alkotva alakulok...

Alakok, formák jönnek mennek. Engedem és figyelem az alkotás örömét. Figyelem, hogy szűnik meg bennem és körülöttem minden. Elmerülök a színekbe, a formákba, és élvezem, ahogy a napsugár bekúszik az oszlopok között a kezeimre. Mit érzek? 6ártalan békességet. Elhussantak a reggeli árnyékos gondolatok. Szemlélem, ahogy életre kelnek az 5letek.

Lehet, hogy először mások alkotásain keresztül születnek. Jó érzés, hogy merek mások által lendületbe jönni, kérdezni, rácsodálkozni arra, amit látok, hallok. És biztonságos érezni, hogy nem vagyok 1edül, nem kell 1edül kitalálni. Így könnyebb a magam inspirációját életre hívni.

"Óóóóó-talán-ilyet-én-is-tudnék?" "Óóóó-ilyet-én-sooosem-tudnék!" és a többi blablabla...




Mindegy. Mind1. Gondolatok, amik teremtenek - de mit? Távolságot, önostorozást, kritikát, ítélkezést magadról vagy másokról? Vagy lelkesedést, 5leteket, felszabadultságot? Nékem biza az a tapasztalatom, hogy mind1, hogy "tök-jóóó" vagy "fúúú-gázz" gondolat van a fejemben, amíg ott keringenek, így is úgy is feszültséget gerjesztenek, tettek helyett. Fő a nyugalom. Szóval leülök és lassan kifújom. Nem mindig ennyire 1szerű, mint, ahogyan itt elolvasod. 
Az ego, hipp-hopp berendezkedik az "annyira-nyugodt-vagyok" álarcba is. Figyelj, mert farsangi időszak van ráadásul  Szóval a testemből tudom, hogy igaz vagy hamis a nyugalom. 
Szóval ilyenkor lééégzééés+csend és mozdulatlanság. Bárhol, bármilyen rövid időre. Lehet, hogy az egó(d) lázadni fog. Figyeld, vedd "ölbe" mint a szerető Anya és Apa, és léleeegezzz! Olyan jó volt tegnap a mese felolvasás közben , megérkezni ebbe a belső békességbe.

Amikor megnyugodott-megnyugodtál, akkor cselekedj! Alkoss! Mit? Bármit. Például a kedvenc reggeli kávédat, vagy egy új útvonalat a munkahelyedre, egy dallamot, egy finom salátát, bármit, ami felbukkan a gondolatodban és vágj bele. A többi szépen elő fog bújni belőled, és magával hozza a segítséget. Nyílj meg a váratlan, ismeretlen lehetőségeknek. Legyél az felszabadultság hírnöke, ahogy a hóvirágok a tavaszi napsütésben a tavasz első hírnökei. Legyünk 1ütt az öröm hírnökei...hmmm, vagy ahogy akarod.

És rendületlenül: Figyelek a légzésemre, figyelek a mozdulataimra, figyelek a szavaimra. Figyelem, hogy MIT figyelek és figyelem, hogy KI figyel bennem: a félelem vagy az öröm? És 1szercsak ÉLEK. A figyelés pedig történik, mert azt élem, ami van. Szabadon, biztonságban, örömmel telten, és semmilyen félelemnek nincs felettem 6alma. Szétválik az emlék és a jelen. Dejóóóóó! És alkotok valami csodásat a mai napon. Tartsatok velem.

Fotó: Nyugalomban és nyugalomból alkottam jómagam..2018. 02.24-én Szegedi Katalin illusztrátornál
Színes szép napokat kívánok és chinálok.
Szeretettel: Childikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.