2016. június 3., péntek

Kósza gondolatok...

Amikor a napfényes spanyol tengerparton, kortyolgattam a tejeskávémat, még nem figyeltem a kósza gondolataimra úgy, mint manapság. Innen visszatekintve beugrott az a kineziológiai oldás, amiben kimondtam, hogy nyugodt és napsütéses életet kívánok. Rá pár hónapra egy bébiszitter munka formájában meg is történt. A nyugalom nem volt teljes, bár abból a szempontból igen, hogy a válásom sebeitől el tudtam magam különíteni, és könnyebben rá tudtam látni az állapotomra. Az egóm persze kapva kapott rajta, hogy egy "jel" matricával illesse a pillanatot.

Mostanában éberebben figyelem a kósza gondolataimat, szavaimat, és amint olyat hallok, ami éppen a szívemnek nem tetsző, akkor igyexem vagy azonnal kicserélni, vagy amikor a történés elém hozza: "tessék-ezt-akartad", akkor pedig azonnal elindítani magamban az élet-lemez-tisztító például így: "Óóóóó!Jaaaj!Megbocsátok magamnak, hogy megint butaságokon kalandozott a csapongó, szeleburdi elmém. Örömteli helyreigazítást kérek, ami mindenki számára a lehető legjobb megoldást hozza elém. Sajnálom. Elvégeztetett. Köszönöm." S azt is észrevettem, hogy lehetnek bennem hirtelen olyan érzések, ami azonnal aktivál egy fájó emléket, de egyre gyorsabban képes vagyok ezek megállítására: ÁLLJ! NEM AZ VAN. Ez a lassabb ütemtervekkel fűszerezve kész csoda.

A riogatós kósza gondolatok kezelésére egy másik alkalommal ezt a verziót írtam ki egy barátnőmnek: Állj! (És, mint az útelágazásoknál, felmutatok képzeletben az egónak egy STOP táblát) Ez az elme a Szentlélek, az Angyalok és más szeretetteljes szakértők által védett terület. A félelem minden formájának kéretik tovább haladni." Már hallom is "ó-nekem-erre-nincs-időm" - pedig van! Sőt! Próbáljátok ki: indulás előtt legalább 3 mély sóhajtásnyira üljetek le, mielőtt elrohannátok. Így nincs kapkodás a metrónál, hogy hol a bérletem, keresgélés a kocsi kulcs után a végtelen női táskában, vagy a férfi zsebek útvesztőiben. Hogyha nyugodtan indultok, akkor biztonságosan elrakjátok a pénztárcát, az iratokat, és a lakásban is mindent ki-le van kapcsolva. 

Számtalan örömteli ajándéka is van a kósza gondolatoknak, ugyanis olyan milyen szívből jövő sóhajok reppennek tova, amit hangosan lehet ki sem mernénk mondani. Minden gondolat teremt, ezért fontos, hogy amit az egyikkel elültettünk, azt a másikkal ne kukázzuk már ki azonnal. Vagy, éppen, hogy igen. Attól függ, hogy mi volt az 1ik :) Amikor érkezik valami váratlan csoda, hirtelen bevillan: "Jaaaa, valójában volt egy olyan gondolatom, hogy milyen jó is lenne, ha" A "hmmm-úgyse", vagy a "nekem-már-az-is-elég-lenne-ha" vagy a "megelégszem" "szókapcsolatra külön radart állítottam rá, hogy már akkor váljanak fénnyé, szeretetté és bölcsességgé, amikor csak közelít valahonnan.


Szeretem a kósza gondolataimat, mert segítenek a MOST-ra figyelnem. Klassz edzőimmé váltak. A történéseimben mindig meglát6om, milyen kóbor gondolat suhant át a fejemen vagy a szívemen. S nagyon felszabadító, hogy a 6ékonyságért sápítozó egóm tátott szájjal nézi az egyszerű és frappáns megoldásokat. Ilyenkor persze ölbe veszem (magam) és megnyugtatom:"Látod milyen klassz, ez az örömteli helyreigazítás. Add csak ide a mamának a zsebedből kikandikáló csavargó koncepciódat"

Gyakorlat:
"Csak az létezik az elmémben, amit Istennek együtt gondolok."(A csodák tanítása) Minden kósza gondolatomat ezzel a fénnyel átvilágítok, és a tettek mezején nyugodtan haladok.

Jókedvű szép napokat kívánok!
Csajági Ildikó
örömtréner

Fotó: net

Ui: A nyugodt nyárra hangolódáshoz ajánlom magamat.  
Az ÖRÖMEDZÉS egy olyan interaktív beszélgetés, amely során a valódi szándék mentén, az öröm útjában álló akadályokat feltérképezzük, és gyakorlati lépéseket teszünk, hogy az álmaitok valóra válhassanak. 
Kattintsatok a fenti kiemelt Örömedzés szóra, és olvassátok el a teljes leírást. 
Aki pedig röviden kíván megismerkedni ezzel a konzultációs formával, 
ő Szer-víz címszó alatt a harmadik helyen talál róla információt. 
Íme a link: http://www.dzsojlajf.hu/p/p.html
Sőt!
Ha bárki eszetekbe jutott, miközben olvastátok a soraimat, bátran küldjétek neki tovább.
Köszönöm.

Szeretettel várlak és jókedvvel fogadlak:
  • Ha hiányolod a nevetést, a meghittséget, a figyelmet az életedből.
  • Ha szeretnéd meglátni az örömöt abban, ahol éppen most vagy.
  • Ha úgy érzed, hogy felőrölnek a mókuskerekek fogaskerekei.
  • Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed a világban.
  • Ha azt érzed, hogy beborítanak az élet hullámai.
Találkozzunk. Gyere el hozzám, és szabadítsuk fel együtt a benned rejlő vidámságot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.