2015. május 1., péntek

HANGulatOmmmmm...

Egy kis dal, bevezetőül amivel Kati nagyon jó hangulatra gerjesztett :) :) :) Köszi, az emlékeztetőt :)

No és még...

Az alap DzsojLájf szlogen, amely a gyógyulásom egyik főőőő pillére  -  a HOGYAN  nem a Te dógod - olyan örömöket hoz körülöttem, hogy nem győzöm kortyolgatni a megkönnyebbült mosolyokat az arcokról, ahogyan beszámolnak a változásokról. Ennek a gyakorlati működtetése az, hogy mindenhol és mindenkor a nyugalom felé terelem a figyelmemet.

A minap már olvas6tátok ebben a kis versikében is, ahogy örömködtem. Akik esetleg nem találkoztak vele, ide ollóztam :) Ezek a sorok is nyugalmam "termékei". Íme:


A Szeretet mindent helyreigazít.
A Szeretet mindent és mindenkit a helyére igazít.
A Szeretet kívül-belül megpendít.
Amikor ZENélek, a hangOm igaz itt.
Serenity

2015. 04. 29.

És annyira nem az én dógom, a HOGYAN, hogy nem győzöm "kitalálni", illetve visszaemlékeztetni magam, hogy mi minden az, ami kichi gyerek korom óta felszabadított. Az egyik ilyen a beszéd! Nem is gondoltátok volna miii? Mindig cserfes lányka voltam. Tanítónőként emléxem, hogy mennyire megértettem a kis pöttömjeimet. Csacsorásztak, és ezért nem tudtak felbosszantani, mert magamat láttam és hallottam és hallom ma is bennük. Persze volt részem hidegben-melegben a locsogások miatt. Hiszen érdemes ezt egészséges keretek között tartani.

Minden nap tanulom és gyakorlom, hogy meg tudjam különböztetni, hogy "mikorkibeszélbelőlem". Ígyexem magam észrevenni és "kézben" tartani, mert a külső visszajelzés, nem mindig a legkedvesebb csomagolásban érkezik. A félelem szólt, az ijedség vagy valami hiány? Vagy a nyugalom, a szeretet, a jókedv? Amióta így "veszem ölbe" a bennem élő cserfes kislányt, még nagyobb türelemmel terelem önmagam, és olyan emberek vesznek körül, akik szintén így reagálnak.


Az áramló HANGulat-Ommmat azonnal visszatükrözi a környezetemen. Visszatükröződik, ha türelmetlenné válok magam felé, visszatükröződik az, ami éppen bennem van, és lehetőségem van azonnal megállítani és megváltoztatni az érzéseimet :) Ennél jobb és pontosabb diagnosztizásál nem létezik számomra. Nincs kivétel. Jó játék!!! 

Gyakorlat:
A nyugalmat gyakorlom. A bennem élő nyugalom lelassít, és a lelassított gondolataim és mozdulataim pedig megnyugtatnak. A mellék6ása: a határtalan öröm, a szívem nyugalma, a testem egészsége és szÉpsége.

Csodálatos legjobbakat mindenkinek!!!

Fotó: Somogyi lajos

Illusztrációk : Jómagam 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.